Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Aanmelden voor de Groene Vink

De toetsing voor de Groene Vink voor iStandaarden 2018 vindt plaats in de Groene Vink-module. Wilt u een Groene Vink behalen, dan moet u kunnen inloggen op de modulepagina. 

Om toegang te krijgen tot de module hebt u een iStandaarden-account nodig. Dit kunt u aanvragen via het aanmeldformulier.

Hebt u al een account? Dan hoeft u alleen een verzoek in te dienen om uw account te upgraden naar Groene Vink-gebruiker. U doet dat door een bericht te sturen aan info@istandaarden.nl.

Na registratie als Groene Vink-gebruiker informeert het Beheerteam iStandaarden u per e-mail over de verdere procedure.

Werking van de module
In de Groene Vink-module worden berichten aan een uitvoerige inhoudelijke en technische test onderworpen. Dit gebeurt aan de hand van diverse scenario’s die u kunt volgen.

Voor elke release waarvoor Groene Vinken te behalen zijn, doorloopt u de scenario’s in de handleiding. Onder ‘Meer informatie’ ziet u welke handleidingen beschikbaar zijn, en daarmee voor welke releases u een Groene Vink kunt behalen.

Overzicht met Groene Vink-deelnemers en resultaten
Op de pagina ‘Overzicht Groene Vink-deelnemers (2018)’ houden we bij welke softwareleveranciers zich in de Groene Vink-module hebben ingeschreven, voor welke release of releases (Wlz 2.0, iWmo 2.2, iJw 2.2 en iPgb 2.0) en wat daarvan de status is.Daarnaast houden we tot 1 april 2018 nog het ‘Overzicht Groene Vink-deelnemers (2017)’ bij, waarin alle inschrijvingen voor de Groene Vink voor iWmo 2.1 en iJw 2.1 staan. In 2017 was er geen Groene Vink voor iWlz.

iWmo en iJw: let op de uitvoeringsvarianten
Sinds release 2.1 geldt voor iWmo en iJw dat de Groene Vink per uitvoeringsvariant wordt uitgegeven: alle berichten binnen de gekozen uitvoeringsvarianten worden getoetst.

Voor elke uitvoeringsvariant bestaan scenario’s. In de Groene Vink-module kunt u aangeven welke uitvoeringsvarianten u wilt laten toetsen. De Groene Vinken worden per uitvoeringsvariant uitgegeven. Dit betekent dat alle berichten worden getoetst binnen drie uitvoeringsvarianten: ‘Inspanningsgericht’, ‘Outputgericht’ en ‘Taakgericht’.

Wilt u meer weten over de uitvoeringsvarianten en de bijbehorende berichttypen? Lees dan de Handreiking Uitvoeringsvarianten onder ‘Meer informatie’.


primary.istandaarden.wooltown.nl