Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Aanmelden voor de Groene Vink

De toetsing voor de Groene Vink voor iStandaarden 2019 vindt plaats in de Groene Vink-module. Wilt u een Groene Vink behalen, dan moet u kunnen inloggen op de modulepagina. 

Om toegang te krijgen tot de module hebt u een iStandaarden-account nodig. Dit kunt u aanvragen via het aanmeldformulier.

Hebt u al een account? Dan hoeft u alleen een verzoek in te dienen om uw account te upgraden naar Groene Vink-gebruiker. U doet dat door een bericht te sturen aan info@istandaarden.nl.

Na registratie als Groene Vink-gebruiker informeert het Beheerteam iStandaarden u per e-mail over de verdere procedure.

Werking van de module
In de Groene Vink-module worden berichten aan een uitvoerige inhoudelijke en technische test onderworpen. Dit gebeurt aan de hand van diverse scenario’s die u kunt volgen.

Voor elke release waarvoor Groene Vinken te behalen zijn, doorloopt u de scenario’s in de handleiding. Onder ‘Meer informatie’ ziet u welke handleidingen beschikbaar zijn, en daarmee voor welke releases u een Groene Vink kunt behalen.

Overzicht met Groene Vink-deelnemers en resultaten
Op de pagina ‘Deelnemers Groene Vink 2019’ houden we bij welke softwareleveranciers zich in de Groene Vink-module hebben ingeschreven, voor welke release of releases (iWmo 2.3, iJw 2.3 of beide) en wat daarvan de status

Daarnaast houden we tot 1 april 2019 nog de pagina ‘Deelnemers Groene Vink 2018’ bij, waarin alle inschrijvingen voor de Groene Vink voor iWlz 2.0, iWmo 2.2, iJw 2.2 en iPgb 2.0 staan.

iWmo en iJw: geen toetsing meer per uitvoeringsvariant
Eerder gold voor iWmo en iJw dat de Groene Vink per uitvoeringsvariant werd. Met ingang van de Groene Vink voor iWmo 2.3 en iJw 2.3 wordt er voor de Groene Vink geen onderscheid meer gemaakt in uitvoeringsvarianten. 

U kunt zich dus niet meer aanmelden voor een of meer uitvoeringsvarianten: ‘inspanningsgericht’, ‘outputgericht’ en ‘taakgericht’. 

De scenario’s in de Groene Vink-module zijn voor iWmo 2.3 en iJw 2.3 zo geschreven dat ze alle drie de uitvoeringsvarianten omvatten en toetsen.


primary@149.210.155.96