Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Werken met iPgb 2.0

In 2017 heeft de Werkgroep iPgb de berichten voor iPgb 2.0 ontwikkeld. Daarbij is aansluiting gezocht met de andere iStandaarden: iWlz, iWmo en iJw. Alle informatie die momenteel beschikbaar is over iPgb 2.0 is voor u verzameld op deze pagina. 

Definitieve specificaties iPgb 2.0
In april 2017 zijn de definitieve specificaties voor iPgb 2.0 gepubliceerd.

Gebruik iPgb 2.0
Het gebruik van de versie iPgb 2.0 is niet verplicht. Er zijn partijen die nog werken met de vorige versie iPgb 1.0 en er zijn partijen die al werken met de nieuwste versie iPgb 2.0.
Om berichten uit te kunnen wisselen met het PGB2.0-systeem van de SVB is het echter noodzakelijk om de standaard iPgb 2.0 te gebruiken.

Bevindingen gebruik iPgb 2.0
Het werkveld van iPgb kan bij de Servicedesk iStandaarden bevindingen doorgeven op de iPgb 2.0-specificaties. Deze worden opgenomen in het document ‘Bevindingen op de definitieve specificaties iPgb 2.0’. In sommige gevallen leidt een bevinding nog tot wijzigingen in het Informatiemodel iStandaarden. Het actuele overzicht met de bevindingen vindt u onder 'Meer informatie', hetzelfde bestand is opgenomen in het informatiemodel.

Over de Werkgroep iPgb
De totstandkoming van de iPgb 2.0-berichten gebeurt in een breed overleg van diverse ketenpartijen.

In de Werkgroep iPgb werken vertegenwoordigers van deze partijen nauw samen:

  • VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten)
  • ZN (Zorgverzekeraars Nederland)
  • SVB (Sociale Verzekeringsbank)
  • Bureau Ketenregie PGB
  • Zorginstituut Nederland

Softwareleveranciersoverleg
Het iPgb-softwareleveranciersoverleg is per 1 juli 2017 ondergebracht bij het softwareleveranciersoverleg van de andere drie iStandaarden. Daar vindt u de agenda, verslagen, presentaties, het tijdstip, de locatie en meer informatie over de bijeenkomsten.

Eerdere iPgb-release
Meer informatie over de eerste release, iPgb 1.0 en de nieuwste release (iPgb 2.1) vindt u via de navigatie links in het scherm.

primary@149.210.155.96