Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Denktank IZO 22 november 2018

Tweemaal per jaar organiseert Zorginstituut Nederland een Denktank IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning). De volgende Denktank IZO wordt gehouden op donderdag 22 november 2018. Het thema is: Iedereen binnenboord – werken aan inclusieve systemen voor informatie-uitwisseling in zorg en ondersteuning. 

Iedereen binnenboord!

Het thema van de Denktank IZO van 22 november 2018 is 'Iedereen binnenboord!'. Informatie-uitwisseling verloopt via geavanceerde systemen en instrumenten. Alleen: een mens is meer dan een standaardverzameling van gegevens. 

Afwijkende eigenschappen, omstandigheden en situaties vergen een andere werkwijze. Dan vallen mensen als snel buiten het systeem en kunnen ze zomaar verdwaald raken in de bureaucratie van organisaties en hun informatiestromen. In de zorg en ondersteuning is dat een actueel en groeiend probleem. 

Hoe zorgen wij ervoor dat dat voorkomen kan worden? Hoe zorgen wij ervoor dat burgers de juiste zorg en ondersteuning zelf kunnen vinden? Wie helpt hun bij de regie op informatie of kan die voor hen op zich nemen? Welke problemen ervaren de mensen in de praktijk bij de hulp en ondersteuning van burgers?

Hoe komen we tot inclusieve systemen, waarin ook de uitzonderingen een plekje krijgen?

Ofwel: hoe krijgen en houden we iedereen binnenboord? Denk, doe en praat mee over inclusieve systemen voor informatie-uitwisseling in de zorg en ondersteuning. Leer van elkaar en maak een verschil!

U kunt zich nu inschrijven voor de Denktank IZO van 22 november 2018.

Programma 22 november 2018

09.30 – 10.00 uur     Inloop

10.00 – 10.15 uur     Welkom door Hans Oosterkamp 

10.15 – 10.45 uur     Spreker: Wim Eickholt

10.45 – 11.00 uur     Instructie lunchmatches en workshops

11.00 – 12.15 uur     Workshopronde 1

12.15 – 13.15 uur     Lunch: lunchmatches en ‘belevingsgang’

13.20 – 13.50 uur     Spreker: Guus van Montfort

14.00 – 15.15 uur     Workshopronde 2

15.30 – 16.00 uur     Plenaire terugkoppeling en afsluiting

16.00 – 16.45 uur     Borrel

Wat is de Denktank IZO?

De Denktank IZO is een activiteit van Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning (IZO). De Denktank IZO is het platform voor iedereen die zich bezighoudt met het verbeteren van informatievoorziening in zorg en ondersteuning. Hét moment om ontwikkelingen en innovaties, die betrekking hebben op jouw werkgebied te horen en ervaringen te delen met collega’s en samenwerkingspartners. Jouw actieve inbreng wordt op prijs gesteld!

Ontmoet vooruitstrevende gedreven professionals en burgers die op zoek zijn naar innovatieve ideeën om de zorgpraktijk steeds verder te verbeteren.

Ontmoet je netwerk, deel je mening, promoot je innovatieve oplossing en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar eerdere bijeenkomsten?

Van elke Denktank verschijnt een verslag van de bijeenkomst, compleet met film, foto's en presentaties. Op deze pagina zijn alle verslagen voor u verzameld.

primary.istandaarden.wooltown.nl