Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Testvoorziening iStandaarden (TiS)

TiS is een online-simulatieomgeving voor softwareleveranciers. Zij kunnen hun producten testen in de rol van elke partij die deelneemt aan het iStandaarden-berichtenverkeer, en zo nodig verbeteren.

TiS is bedoeld als ondersteuning bij de implementatie van nieuwe releases van iStandaarden.

Testscenario’s en testberichten
Momenteel kunt u met TiS alleen testscenario’s doorlopen voor deze iStandaarden-releases:

  • iWmo 2.4
  • iJw 2.4

U biedt testberichten aan, waarop TiS een functionele reactie geeft overeenkomstig het bedrijfsproces. TiS ‘reageert’ als de ontvangende partij met een retour- en vervolgbericht.

Voor en door softwareleveranciers
Zorginstituut Nederland heeft TiS samen met softwareleveranciers ontwikkeld.We werken voortdurend aan de doorontwikkeling van de testvoorziening.

Toegang tot TiS
Om gebruik te kunnen maken van TiS hebt u een geldig iStandaarden-account nodig met de juiste rechten. Via de module Accountbeheer kunt u een iStandaarden-account aanvragen en beheren. In de TiS-handleiding is het endpoint van TiS opgenomen.

iStandaarden-account aanvragen of wijzigen
Hebt u nog geen account, is het inactief of hebt u nog niet de juiste rechten? Neemt u dan contact op met de Servicedesk iStandaarden, op werkdagen bereikbaar van 7.30 tot 18.00 uur via (020) 797 89 48 of info@istandaarden.nl.

Documentatie: voorbeeldrequests en WSDL
Bij TiS horen twee bestanden: de WSDL (Web Service Description Language) en een aantal voorbeeld-requests. U kunt beide .zip-bestanden downloaden onder ‘Meer informatie’. Daar vindt u ook de handleiding en de releasenotes bij TiS.

primary@149.210.155.96