Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Aanvragen AGB-code voor Wmo

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

8 augustus 2014 – Met ingang van 1 januari 2015 komt er een nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Als gevolg van deze wetswijziging staan er grote veranderingen op stapel.

Om u als (zorg)aanbieder optimaal te ondersteunen bij deze veranderingen, werken Vektis en VECOZO aan efficiënte inrichting van de processen rondom het elektronisch declaratie- en berichtenverkeer, die vanaf 1 januari 2015 ook wordt toegepast binnen de Wmo.

AGB-code
Voor het elektronisch berichtenverkeer tussen (zorg)aanbieder en gemeenten dient u te beschikken over een AGB-code. Hiervoor wordt u geregistreerd in het AGB-register. Het AGB (voluit Algemeen Gegevens Beheer) is een uniek identificerende registratie van zorgaanbiedergegevens ter ondersteuning van de verschillende processen in de zorg, waaronder het elektronische declaratie- en berichtenverkeer tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar.

VECOZO-certificaat
Via VECOZO kunt u in een veilige omgeving digitaal declareren en berichten uitwisselen. De AGB-code is hierbij verplicht. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een VECOZO-certificaat. dat toegang biedt tot de diensten van VECOZO.

Meer informatie volgt
Vanaf 20 augustus kunt als (zorg)aanbieder binnen de Wmo een AGB-code aanvragen bij Vektis. Ook is dan bekend hoe u toegang tot de VECOZO-diensten kunt aanvragen. Meer informatie over de wijze waarop volgt binnenkort via deze website.

primary@149.210.155.96