Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Al dertig inschrijvingen voor de Groene Vink, uitreiking op 9 maart

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

21 december 2016 – Sinds eind september kunnen softwareleveranciers zich inschrijven voor de Groene Vink voor iWmo 2.1 en iJw 2.1. Zij doen dat via de Groene Vink-module. Op 9 maart 2017 reikt Zorginstituut Nederland de Groene Vink uit tijdens een feestelijke bijeenkomst. 

Module
Anders dan voorgaande jaren verloopt het Groene Vink-proces dit jaar voor het eerst met een module: de Groene Vink-module. Via de module kunnen softwareleveranciers zelf testberichten uploaden en controleren. Uiteraard moeten de testberichten net als voorheen wel aan de voorwaarden voldoen die in de modulehandleiding staan. Een aantal softwareleveranciers heeft de module al volledig doorlopen.

Soepel proces
Gebruikers zijn enthousiast over de module, één van hen laat weten: “De winst zit vooral in de snelheid van afhandeling. Daar waar vorige jaren veel over en weer mailcontact nodig was, kan ik als leverancier zelfstandig de module doorlopen. De module geeft direct resultaat waardoor het proces sneller verloopt.”

Inschrijftermijn verlengd
Op verzoek van een aantal softwareleveranciers is de mogelijkheid om testberichten aan te leveren verruimd: inschrijven voor de Groene Vink voor iWmo 2.1 en iJw 2.1 kan nu tot en met 28 februari in plaats van 31 januari 2017. 

Aanmeldingen
Voor zowel iWmo als iJw zijn inmiddels dertig aanmeldingen binnen, waarvan negen leveranciers een Groene Vink hebben behaald. Op de pagina Overzicht Groene Vink-deelnemers (2017) vindt u het overzicht met softwareleveranciers die zich hebben aangemeld en of, en op welke datum, zij een Groene Vink hebben behaald.

Uitreiking
De feestelijke uitreiking staat gepland op donderdag 9 maart 2017. Ook dit jaar mogen de leveranciers die de Groene Vink hebben behaald een kunstwerk in ontvangst nemen. Het evenement op 9 maart 2017 is op een locatie in de stad Utrecht. Meer informatie over de uitreiking volgt in februari 2017.

Doet u al mee? 
We nodigen softwareleveranciers die zich nog niet hebben aangemeld van harte uit dit alsnog te doen. Aanmelden kan door een iStandaarden-account aan te vragen of te upgraden via info@istandaarden.nl. Na uw aanmelding ontvangt u per e-mail meer informatie en de handleiding voor het gebruik van de Groene Vink-module.

primary@149.210.155.96