Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

AZR 3.2 live

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

6 januari 2014 – Op 1 januari is AZR 3.2 in gebruik genomen. Dit betekent dat alle landelijke partijen werken met de nieuwe release van AZR.

Zorgaanbieders hebben tot 1 april de tijd om deze release te implementeren en kunnen tot die tijd gebruikmaken van de conversiemodule van het CVZ.

Vertraging door opstartproblemen opgelost
Bij de opstart van de nieuwe release zijn er de eerste dagen onverhoopt wat problemen geweest bij het gebruik van de validatieservice en conversiemodule. Dit heeft geleid tot vertraging in het berichtenverkeer omdat het voor zorgaanbieders niet altijd mogelijk was om binnen de gestelde termijnen retourberichten en MAZ- en MUT-berichten te versturen. Het CVZ heeft zorgkantoren gevraagd coulant om te gaan met de ontstane vertraging. De problemen met de validatieservice en conversiemodule zijn inmiddels opgelost.

primary@149.210.155.96