Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Berichtenconverter voor iWmo en iJw 2.0 vanaf januari beschikbaar

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

3 december 2015 – De functionaliteit van de Berichtenconverter blijft ook in 2016 tot uw beschikking. De nieuwe Berichtenconverter is aangepast naar de 2.0-versies van iWmo en iJw.

U vindt de Berichtenconverter via het tabblad Modules.

Berichtenconverter in 2016
Via de Servicedesk ontvangen wij diverse vragen over het voortbestaan van de Berichtenconverter. Het is zo dat u ook in 2016 Wmo- en Jeugdwetberichten kunt blijven converteren via de Berichtenconverter.

Ook facturatieberichten en 315-berichten
In het nieuwe jaar ondersteunt de Berichtenconverter naast het aanmaken van de declaratieberichten (WMO303-D en JW303-D) ook de nieuwe facturatieberichten (WMO303-F en JW303-F). De 315-berichten worden ook door de Berichtenconverter ondersteund.

Naast elkaar te gebruiken
Vanaf woensdag 16 december is de Berichtenconverter 2.0 beschikbaar voor uw voorbereidende testwerkzaamheden van deze berichten. In de overgangsperiode kunt u de oude versie (1.7 of ouder) en de nieuwe versie (2.0) van de Berichtenconverter tegelijkertijd op één computer installeren en gebruiken. U vindt de Berichtenconverter op de overzichtspagina modules, via het menu rechts.

primary@149.210.155.96