Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Berichtenverkeer iWlz 1.1 werkt weer naar behoren

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

6 januari 2016 Gisteren werd een deel van de Wlz-berichten via VECOZO afgekeurd. VECOZO heeft uitgezocht wat de belangrijkste oorzaken zijn. Voor de berichten die ten onrechte zijn afgekeurd, is een aanpassing in de software doorgevoerd. Er zijn ook berichten terecht afgekeurd omdat ze volgens de oude versie iWlz 1.0 zijn ingediend.

Sinds 1 januari 2016 is het niet meer mogelijk om Wlz-berichten in versie 1.0 uit te wisselen. Per die datum geldt versie iWlz 1.1 binnen het Wlz-berichtenverkeer. Om berichten van 1.0 naar 1.1 om te zetten, kunt u tijdelijk nog gebruikmaken van de Conversiemodule.

Geconverteerde berichten
VECOZO heeft de software aangepast voor de berichten die geconverteerd zijn met de Conversiemodule van Zorginstituut Nederland. Eergisteren bleek dat bij versturen via VECOZO van dit type bericht ten onrechte een foutmelding optrad, waarop afkeuring volgde. Met de oplossing die gisteren toegepast is, wordt dat voortaan voorkomen.

Wat te doen met afgekeurde berichten?

  • Hebt u een bericht ingediend in versie 1.0? Zet dit bericht dan om naar versie 1.1 met de Conversiemodule. Na converteren biedt u het bericht via VECOZO opnieuw aan. U kunt de versie controleren aan de extensie van de bestandsnaam:
    ◦ versie 1.0: .txt
    ◦ versie 1.1: .xml
  • Hebt u een geconverteerd bestand ingediend dat vervolgens is afgekeurd, dan kunt u het opnieuw aanbieden via VECOZO.

Het Wlz-berichtenverkeer werkt weer naar behoren. Mogelijk ondervond u in de afgelopen periode nog enige traagheid van het systeem bij het indienen van Wlz-bestanden. Ook dit is verholpen.

Contact
Hebt u nog bevindingen bij het indienen en downloaden van Wlz-bestanden, neemt u dan contact op met de afdeling Support & Administratie van VECOZO of onze Servicedesk: info@istandaarden.nl

primary@149.210.155.96