Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Bijgewerkte versie Berichtenconverter is online

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

15 oktober 2015 – In het tabblad Modules is de Berichtenconverter voor Wmo en Jeugdwet geüpdatet. U kunt met ingang van vandaag de nieuwe versie van de module gebruiken.

De Berichtenconverter is ontworpen voor gemeenten en zorginstellingen waarvan de software nog niet geschikt is om met de iWmo 1.0- en iJw 1.0-standaarden te werken. De Berichtenconverter maakt het mogelijk om EI-berichten in te zien in een voor hen leesbaar formaat. Met de module converteert u Excel- of handmatige invoer naar elektronische berichten.

Releasenotes
Net als bij vorige aanpassingen gaat het om kleine wijzigingen die de gebruiksvriendelijkheid en werking van de module verhogen. In de releasenotes – zie het menu rechts – staat waarin deze nieuwe release: release 1.6, afwijkt van de voorgaande. Van grote wijzigingen stellen we alle gebruikers van de Berichtenconverter persoonlijk op de hoogte.

Toekomst Berichtenconverter: ook voor 2.0
Op 1 januari 2016 worden iWmo 2.0 en iJw 2.0 geïmplementeerd. In opdracht van de VNG continueert Zorginstituut Nederland in 2016 de service van de Berichtenconverter, zodat gemeenten en zorginstellingen ook bij de implementatie van de iWmo 2.0- en iJw 2.0-standaarden ondersteund worden. Vanaf januari 2016 maakt de Berichtenconverter het mogelijk dat gebruikers zonder geschikte software aan kunnen sluiten op de 2.0-versies, zodat ze ook voor de nieuwe standaarden berichten kunnen maken en bekijken. Meer informatie hierover volgt.

primary@149.210.155.96