Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Computable nomineert de blockchaintoepassing Mijn Zorg Log voor 'ICT-project van het Jaar in de Zorg'

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

17 mei 2017 – Mijn Zorg Log is een innovatie in digitale informatie-uitwisseling voor de langdurige zorg waarbij Zorginstituut Nederland betrokken is. Computable, een platform voor ICT-professionals, heeft Mijn Zorg Log aangewezen als één van de tien projecten die zich vrijdag 19 mei presenteren aan de jury van de Computable Awards 2017.

Achtergrond en aanleiding
Mijn Zorg Log is een blockchaintoepassing innovatie die voortkomt uit IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning). Op een van de IZO-bijeenkomsten, die Zorginstituut Nederland organiseert, ontstond de behoefte om te onderzoeken in hoeverre blockchain toepasbaar is in de zorg. De pragmatische aanpak van het Zorginstituut – ‘denken én doen’ – heeft geresulteerd in de eerste werkende blockchain in de zorg: Mijn Zorg Log.

Aanmeldingen en criteria Computable Awards
De redactie van Computable ontving in totaal 59 aanmeldingen in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg. De redactie beoordeelde de inzendingen op technische aspecten, projectmanagement, bedrijfskundige aspecten en opdrachtgeverschap.

Vrijdag 19 mei: van top tien naar top vijf
De top tien van zorgprojecten wordt komende vrijdag teruggebracht tot een top vijf. Dit op basis van een presentatie in de vorm van een pitch. Voor ‘Blockchain in de zorg – Mijn Zorg Log’ staat adviseur Idius Felix van Zorginstituut Nederland op het podium om de jury te overtuigen. Vijf projecten gaan door naar de volgende ronde.

Winnaar ICT-project van het Jaar in de Zorg
Welke van de vijf nominaties de winnaar wordt, is zowel in handen van de jury als de lezers van Computable. Beide partijen bepalen voor 50% wie er wint. De winnaar in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg wordt op 31 oktober 2017 bekendgemaakt.

Over de Computable Awards
Dit jaar worden voor de twaalfde keer de Computable Awards uitgereikt aan de beste, mooiste, meest complexe en omvangrijkste projecten. Behalve een prijs in de categorie Zorg worden prijzen uitgedeeld voor het beste ICT-project in het onderwijs, het grootbedrijf, het mkb en bij de overheid. In totaal reikt Computable in het najaar twintig awards uit.

Over Mijn Zorg Log
Wilt u meer weten over de blockchaintoepassing Mijn Zorg Log, één van de innovaties in digitale informatie-uitwisseling voor de langdurige zorg waarbij Zorginstituut Nederland betrokken is? Kijk dan op de pagina Blockchain: Mijn Zorg Log.

primary@149.210.155.96