Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Zorgaanbieder CRE8 winnaar wedstrijd Groene Vink 2018

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

19 februari 2018 – Als winnaar van de wedstrijd Groene Vink 2018 maakt CRE8 Social Venture uit Amsterdam dit jaar het kunstwerk ‘Groene Vink 2018’. De creatie is een compliment voor softwareleveranciers die werken op basis van iStandaarden. Software met een Groene Vink levert een bijdrage aan het verhogen van de kwaliteit van zorg en ondersteuning.

De vakjury stond voor de uitdagende taak om uit de voorstellen van drie zorgaanbieders een winnaar aan te wijzen: De Witte Olifant (Philadelphia) uit Almere, Kijkoor uit Eemnes (Sherpa) en CRE8.

Verleidelijk en transparant
Juryvoorzitter Hetti Willemse: “Dat was allesbehalve eenvoudig, maar onze keuze viel uiteindelijk op het ontwerp van CRE8 vanwege het vernieuwende, aansprekende en verleidelijke karakter. Je wilt het wel even beetpakken.”


Het winnende ontwerp van CRE8, dat momenteel in productie wordt genomen

De jury is vooral enthousiast over het opengewerkte en robuuste karakter van het kunstwerk. Hetti: “Het symboliseert goed de transparantie en de betrouwbaarheid die Zorginstituut Nederland nastreeft door softwareleveranciers in de zorg een Groene Vink te geven.”

Daarnaast vindt de jury het gebruik van duurzaam en milieuvriendelijk materiaal en nieuwe digitale vervaardigingstechnieken een pré. Hetti: “Daar speelt het ontwerp van CRE8, binnen de criteria we meegaven, helemaal op in.”

Over de zorgaanbieder
CRE8 Social Venture is een winkel en werkplaats waar in samenwerking met Streetcornerwork op een innovatieve wijze zorg en werk wordt gecombineerd. CRE8 biedt jongeren met een (meervoudige) problematiek kansen. Ze ontwikkelen er hun competenties en talenten en krijgen zicht op werk.

Vakjury Groene Vink 2018

De vakjury Groene Vink 2018, v.l.n.r. Peter de Boer (vrijwilliger bij Stichting de Opstap), Cora Mulder (coördinator Stichting De Opstap), Hetti Willemse (PublicArea / Zorgvisite.nl), Cees van ’t Veen (voorheen Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en Jos Balvers (Zorginstituut Nederland). Niet op de foto: Titus Eliëns (voorheen Gemeentemuseum Den Haag).

Meer over de juryleden leest u in ons nieuwsbericht van 6 februari: Bijzonder kunstwerk voor softwareleveranciers die bijdragen aan kwaliteit gezondheidszorg.

Uitreiking Groene Vink 2018
De feestelijke uitreiking van de Groene Vink-kunstwerken vindt plaats op dinsdagmiddag 13 maart bij CRE8, Westerdoksdijk 597, Amsterdam. Softwareleveranciers die een Groene Vink 2018 hebben behaald, ontvangen spoedig een persoonlijke uitnodiging.

Meer informatie 
Over de Groene Vink leest u meer op de pagina De Groene Vink, een compliment voor softwareleveranciers die met iStandaarden werken.

primary@149.210.155.96