Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

De Conversiemodule voor iWlz is beschikbaar

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

25 oktober 2016 – Per 1 januari 2017 wordt de nieuwe berichtenstandaard iWlz 1.2 geïmplementeerd. Om zorgaanbieders te ondersteunen tijdens de migratie, heeft Zorginstituut Nederland de Conversiemodule beschikbaar gesteld.

Met ingang van 1 januari 2017 vindt de overgang plaats van iWlz 1.1 naar iWlz 1.2. In het gehele werkveld wordt iWlz 1.2 dan de nieuwe iStandaard.

Om de nieuwe release in goede banen te leiden, en de overgang voor alle partijen zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, is een uitloopperiode voorzien.

In deze periode moeten berichten tussen het zorgkantoor en zorgaanbieders die nog geen iWlz 1.2-berichten kunnen verwerken, worden geconverteerd. Daarvoor dient de Conversiemodule.

Over de Conversiemodule
De Conversiemodule is een tijdelijke module die gebruikers vanaf nu tot 1 april 2017 in staat stelt om iWlz 1.1 -berichten te converteren naar iWlz 1.2-berichten en andersom.

Bij de Conversiemodule worden een handleiding en het document ‘Conversieregels iWlz 1.2 < > iWlz 1.1’ gepubliceerd. De conversieregels vindt u onder ‘Meer informatie’, de handleiding staat op de modulepagina, die u ook kunt bereiken via het tabblad ‘Modules’.

Vrij te gebruiken tot en met 1 april
De Conversiemodule is zonder inlog te gebruiken. De module blijft tot 1 april 2017 beschikbaar. 

Welke conversies kunt u uitvoeren?
De Conversiemodule ondersteunt de conversie van deze berichten:

  • ​AW33 van iWlz 1.2 naar iWlz 1.1
  • AW35 van iWlz 1.1 naar iWlz 1.2
  • AW39 van iWlz 1.1 naar iWlz 1.2

Daarnaast biedt de module de mogelijkheid om retourbestanden in te zien:

  • ​AW34 iWlz 1.1 en iWlz 1.2
  • AW36 iWlz 1.2
  • AW310 iWlz 1.2

Hebt u vragen?
Hebt u vragen over de Conversiemodule of de bijbehorende documentatie, bekijk dan de veelgestelde vragen over de Conversiemodule. Ontbreekt uw vraag, neem dan contact op met het Beheerteam iStandaarden via info@istandaarden.nl

primary@149.210.155.96