Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

De Decentrale Validatiemodule is beschikbaar

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

17 juli 2018 – Zorginstituut Nederland heeft in de afgelopen maanden een nieuwe Validatiemodule ontwikkeld, die buiten de istandaarden.nl-omgeving gebruikt kan worden. Met ingang van vandaag is de Decentrale Validatiemodule (DVM) online.

Net als de Validatiemodule biedt de DVM zorgaanbieders, gemeenten, zorgkantoren, softwareleveranciers – en alle andere instanties die gebruikmaken van iStandaarden-berichten – de mogelijkheid om berichten te valideren tijdens het softwareontwikkelproces.

Betere privacy
De DVM voorziet in de behoefte om privacygevoelige gegevens volgens de geldende wet- en regelgeving eenvoudiger aan te bieden, te verwerken en uit te wisselen. De DVM maakt het mogelijk om berichtvalidatie beter te integreren in een al dan niet geautomatiseerd bedrijfsproces.Sneller testen en controleren op juistheid
Met deze nieuwe applicatie kunnen gebruikers sneller binnen de eigen omgeving berichten testen en controleren op juistheid, zonder daarbij afhankelijk te zijn van een verbinding met een centrale infrastructuur.

De DVM is beschikbaar in twee varianten: 

  • een GUI-variant die vergelijkbaar is met de huidige validatiemodule waarin de gebruiker eenvoudig een xml-bericht kan laten valideren;
  • een CLI-variant die bedoeld is om te gebruiken binnen het eigen softwarepakket.

Naar de module
Op de Decentrale Module-pagina kunt u beide varianten van de module downloaden. Ook staat daar aangegeven voor welke berichten u de DVM kunt gebruiken en er is een handleiding en installatie-instructie beschikbaar.

Zowel de GUI- als CLI-variant is beschikbaar voor drie besturingssystemen: Windows, macOs en LInux. De DVM is ook te bereiken vanaf onze overzichtspagina met alle modules.

Vragen en contact
Hebt u vragen over de Decentrale Validatiemodule? Neemt u dan contact op met de Servicedesk iStandaarden via info@istandaarden.nl of (020) 797 89 48.


primary@149.210.155.96