Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

De eerste Groene Vinken 2018 zijn voor... Unit4 en Adapcare!

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

31 oktober 2017 – Unit4 Business Software is de eerste softwareleverancier die een Groene Vink heeft behaald voor de iStandaarden-releases van 2018: voor iWmo 2.2 en voor iJw 2.2. Adapcare sleepte de eerste Groene Vink voor iWlz 2.0 in de wacht.

Ook  Unit4 heeft de Groene Vink voor iWlz 2.0 inmiddels binnengehaald. Daarbij moesten zij Adapcare voor laten gaan: met hun softwarepakket Pluriform Zorg 2017.2 tekenden zij op 26 oktober voor de eerste Groene Vink voor iWlz 2.0.

Unit4 Business Software heeft met hun software Unit4 Cura 10.02.06 op 24 oktober 2017 de eerste Groene Vink behaald voor iWmo 2.2. Twee dagen later volgde de Groene Vink voor iJw 2.2. In 2014 had het bedrijf eveneens de primeur, toen met de Groene Vink voor iWmo 1.0.

Olav van de Reijken, General Manager Healthcare bij Unit4: "Het is zeer mooi om te zien dat we nu al klaar zijn voor de nieuwe zorgwetgeving van volgend jaar."

In 2018 gaat het iWlz, iWmo-, iJw, en iPgb-berichtenverkeer daadwerkelijk over op de nieuwe iStandaarden-releases.

De Groene Vink geeft zekerheid
De Groene Vink is een kwaliteitsborging voor softwareleveranciers die werken met iStandaarden. Het geeft de zekerheid dat de berichten die binnen hun softwaresysteem gegenereerd worden, in orde zijn. Softwareleveranciers, zowel van gemeenten als zorgaanbieders en overige ketenpartijen, kunnen bij Zorginstituut Nederland een Groene Vink behalen.

Jamie van Dijk, softwaretester bij Unit4: "We konden vanaf maandag 23 oktober onze casussen via de module van de Groene Vink indienen om te controleren of we aan de iStandaarden voldoen. Binnen enkele dagen hebben we alle casussen erdoorheen gekregen. Daar zijn we bijzonder trots op."

Als eerste de Groene Vink voor iWmo 2.2 en iJw 2.2 en daarom twee taarten voor Unit4 (foto). Softwareleverancier Adapcare tekende voor de taart voor iWlz 2.0.

Drie uitvoeringsvarianten
Dit jaar wordt de Groene Vink uitgereikt voor iWlz 2.0, iWmo 2.2, iJw 2.2 en iPgb 2.0. Bij de Groene Vinken voor iWmo en iJw zijn de uitvoeringsvarianten ‘inspanningsgericht’, ‘outputgericht’ en ‘taakgericht’ leidend. Bij de Groene Vinken voor iPgb is het domein leidend. In de Groene Vink-module heeft Unit4 alle drie de varianten met goed gevolg afgerond voor zowel iWmo 2.2, iJw 2.2 .

Vlak voor publicatie van dit bericht werd bekend dat Unit4 ook de Groene Vink voor iWlz 2.0 heeft behaald. De taart voor die Groene Vink ging echter naar Adapcare: zij behaalden op 26 oktober de eerste Groene Vink voor iWlz 2.0.

Overzicht van deelnemers
Vanaf vandaag houden we het overzicht van alle Groene Vink-deelnemers voor iWlz 2.0, iWmo 2.2, iJw 2.2 en iPgb 2.0 bij. U ziet daar welke softwareleveranciers zich hebben aangemeld voor de Groene Vink, voor welke release of releases en waar in het Groene Vink-traject zij zich bevinden.

Planning
• 5 februari 2018: sluiting inschrijving voor deelname aan de uitreiking Groene Vinken
• 13 maart 2018: uitreiking Groene Vinken voor iPgb 2.0, iWlz 2.0, iWmo 2.2 en iJw 2.2

Meer weten over de Groene Vink?
Kijk voor meer algemene informatie op De Groene Vink voor iStandaarden. Voor de Groene Vink-module, inclusief de handleiding met de scenario’s om naar een Groene Vink toe te werken, is aanmelden vereist. Bij de module horen deze veelgestelde vragen.

primary@149.210.155.96