Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

De Groene Vink-module is beschikbaar

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

28 september 2016 – Vanaf vandaag is de Groene Vink Module beschikbaar waarmee een Groene Vink gehaald kan worden voor de nieuwe release van iWmo 2.1 en iJw 2.1.

Op 1 juli zijn de definitieve specificaties voor de nieuwe releases van iWmo 2.1, iJw 2.1 en iWlz 1.2 gepubliceerd. Om softwareleveranciers zekerheid te bieden dat hun berichten voldoen aan de nieuwste standaarden, kunnen zij bij Zorginstituut Nederland een Groene Vink behalen.

Nieuw: de Groene Vink-module
Anders dan voorgaande jaren verloopt het Groene Vink-proces dit jaar met een module: de Groene Vink-module. Via de module, die Zorginstituut Nederland ontwikkeld heeft, kunnen softwareleveranciers zelf testberichten uploaden en controleren. Uiteraard moeten de testberichten net als voorheen wel aan de voorwaarden voldoen die in de modulehandleiding staan.

Kwaliteit en erkenning
Een Groene Vink is een kwaliteitsborging en geen officiële certificering of keurmerk. Het is een erkenning dat software berichten genereert die aan de eisen voldoen.

Lees meer over de Groene Vink voor iStandaarden

Groene Vink alleen voor de nieuwe iWmo- en iJw-standaard
Het Zorginstituut reikt alleen een Groene Vink uit voor de nieuwe iWmo 2.1- en iJw 2.1-standaard. Beide iStandaarden zijn vanaf 1 april 2017 geldig. De Groene Vink wordt per uitvoeringsvariant uitgegeven: alle berichten die voorkomen in een uitvoeringsvariant worden getest aan de hand van door het Zorginstituut ontwikkelde scenario’s.

Testset iWlz 1.2-standaard
Voor de nieuwe release van iWlz – iWlz 1.2 – kan geen Groene Vink behaald worden vanwege de geringe impact van de wijzigingen in deze release. Zorginstituut Nederland stelt wel een set met testberichten beschikbaar als hulpmiddel. Met de testset kunnen softwareleveranciers hun software nagaan. De testset voor de iWlz 1.2-standaard publiceren we rond 1 oktober 2016.

Aanmelding
Om toegang te krijgen tot de Groene Vink-module is het noodzakelijk dat u beschikt over een iStandaarden-account. Dit kunt u aanvragen met het aanmeldingsformulier.

Hebt u al een account? Dien dan het verzoek in om uw account te upgraden naar Groene Vink-gebruiker via info@istandaarden.nl. Na uw aanmelding ontvangt u per e-mail meer informatie en de handleiding voor het gebruik van de Groene Vink-module.

Planning

  • 28 september 2016: start inschrijving Groene Vink voor iWmo 2.1
  • 30 september 2016: publicatie testset iWlz 1.2 
  • ± 1 oktober 2016: start inschrijving Groene Vink voor iJw 2.1
  • 31 december 2016: sluiting inschrijving voor beide Groene Vinken
  • 31 januari 2017: sluiting aanlevering testberichten 
  • maart 2017: uitreiking Groene Vinken voor iWmo 2.1 en iJw 2.1

Deelnemersoverzicht Groene Vink
Op de Groene Vink-overzichtspagina vindt u een link naar het overzicht met softwareleveranciers die zich in de Groene Vink-module hebben ingeschreven, voor welke release of releases en wat daarvan de status is.

primary@149.210.155.96