Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Denktank IZO: bekijk de impressie van de bijeenkomst van 13 juni 2017

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

23 juni 2017 – Ontmoeten, kennisdelen en samen werken aan een nieuw perspectief, dat was het motto van de Denktank IZO van 13 juni 2017. Het complete verslag van de bijeenkomst is verschenen in een boekje en daarnaast kunt u een filmpje over de Denktank bekijken.

In het filmpje komen onder anderen aan het woord:

Karel van den Broek, CIO Zorginstituut Nederland: "Nieuw perspectief betekent dat we gezamenlijk nadenken over nieuwe ideeën. Dat zien we ook vandaag gebeuren. En we willen ook niet dat het alleen bij nadenken blijft. We willen goede ideeën daadwerkelijk uitvoeren zodat we de informatievoorziening in de zorg gaan verbeteren."

Marcel Heldoorn, Patiëntenfederatie Nederland: "Ik zou de IZO-community willen meegeven dat het echt essentieel is dat patiënten op een goede manier betrokken worden bij innovatie. Het maakt namelijk heel veel verschil of je patiënten behandelt of dat je weet wat het is om met een bepaalde ziekte of aandoening te leven. (…) We zijn met innovatie niet alleen bezig met de zorg van morgen en overmorgen, maar vandaag de dag zijn er patiënten die net zoveel behoefte hebben aan die innovatie."

Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid bij het ministerie van VWS: "Wat ik verwacht van de IZO-community is dat ze nog meer dan in het verleden zorgbreed werken, over de schotten van alle onderdelen van de zorg heen. Maak verschil. Kom van willen tot doen en zorg dat de zorg verbetert met betere informatievoorziening."


Lees het verslag in pdf
In dit boekje kijken we terug op de Denktank IZO van 13 juni 2017, met een algemeen verslag, een terugblik op de workshops,  filmpjes van IZO-innovaties, foto’s en reacties van deelnemers.


Op de Denktank IZO gaan we aan de slag met innovaties in de digitale informatievoorziening. Van detecteren van nieuwe ontwikkelingen, naar denken, naar doen, naar doorleven en doorgeven. Met elkaar denken we na over de verwachte impact van innovaties op de zorg en ondersteuning. 

De Denktank IZO is vooral gericht op informatiemanagers en beleidsmedewerkers bij gemeenten, zorgaanbieders, verzekeraars, patiëntenorganisaties en bestuur en uitvoeringsorganisaties.

De Denktank IZO is een activiteit van Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning (IZO). Kijk voor meer informatie op www.istandaarden.nl/izo

primary@149.210.155.96