Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Denktank IZO: verslag en filmpje van de bijeenkomst van 28 november 2017

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

8 december 2017 – De stem van de klant was het thema van de Denktank IZO die Zorginstituut Nederland eind november organiseerde. Het complete verslag van de bijeenkomst is verschenen in een boekje en daarnaast kunt u een filmpje over de Denktank bekijken.

In het filmpje komen onder anderen aan het woord:

Tiana van Grinsven, lid van de Raad van Bestuur van Zorginstituut Nederland: "We willen naar een samenleving waarin de burger samen met de zorgprofessional beslist over welke richting we op gaan en welke keuzes we kunnen maken? Om dat goed met elkaar echt goed te kunnen doen heb je een systeemwereld nodig en heb je ook een dagelijkse praktijkwereld nodig. Die werelden moeten elkaar kunnen begrijpen."

Rob Arens, aanwezig namens de Nederlandse Patiëntenfederatie: "Ik vind dat patiënten ook moeten worden gehoord in de algemene regelgeving. Dat blijft nog wel een groot probleem in de zorg en de informatievoorziening. (...) Ik kreeg later pas de goede informatie ter beschikking, namelijk dat er vier keuzes waren."

Corine Jansen, Certified Listening Professional: "Technisch gezien is alles mogelijk wat we maar kunnen bedenken. Maar uiteindelijk creëren we technische middelen en technische applicaties voor mensen. En dat betekent dat we willen dat ze gebruikt worden. (...) Wij moeten ervoor kiezen om echt te luisteren en de dialoog aan te gaan. Waar liggen je behoeften, wat zijn je wensen, wat is je verhaal?”


Verslag Denktank IZO 
Het boekje over het verslag van de Denktank IZO van 28 november 2017 kunt u hieronder bekijken. Ook kunt u het als pdf downloaden onder 'Meer informatie'.


Over de Denktank iZO

Tweemaal per jaar organiseert Zorginstituut Nederland een Denktank IZO, een activiteit van Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning (IZO).

Op de Denktank gaan we aan de slag met innovaties in de digitale informatievoorziening. Van detecteren van nieuwe ontwikkelingen, naar denken, naar doen, naar doorleven en doorgeven.

Met elkaar denken we na over de verwachte impact van innovaties op de zorg en ondersteuning.

De Denktank IZO is vooral gericht op informatiemanagers en beleidsmedewerkers bij gemeenten, zorgaanbieders, verzekeraars, patiëntenorganisaties en bestuur- en uitvoeringsorganisaties.

Ook meedoen aan een Denktank IZO?

De volgende Denktank IZO is op dinsdag 5 juni 2018. Kijk voor meer informatie op www.istandaarden.nl/izo/denktank.

primary@149.210.155.96