Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Film over belang van samenwerking bij informatievoorziening

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

17 november 2016 – Bij informatievoorziening in de zorg en ondersteuning (IZO) is het belang van samenwerking groot, evenals cliënten betrekken. De film is gemaakt op de Denktank IZO van 3 november, waar het thema ‘cliënt en data’ was.

Diverse sprekers geven elk hun eigen visie in dit filmpje van iets meer dan tweeënhalve minuut: een ouder van een kind met het RETT-syndroom, de gemeente Geldermalsen, zorgaanbieder Leger des Heils, digicommissaris Bas Eenhoorn, de vereniging van zorgfinancials én Zorginstituut Nederland.


Quotes
Anne-Marie Dumitrascu, ouder van Laura (16): “Mijn dochter is niet in de gelegenheid om zelf te praten dus des te belangrijker is het om gezamenlijk, met elkaar - professionals, als ouders, en andere betrokkenen informatie te delen en voor haar, namens haar te delen wat voor haar van belang is.”

Digicommissaris Bas Eenhoorn over de snel veranderende wereld en open data: “We krijgen andere verhoudingen. Wat ontzettend belangrijk is, is dat we daar in de regelgeving rekening mee houden.”

Ruud Paulides (Leger des Heils) gaat in op standaardisatie: “Standaardisatie is het kernwoord als je het hebt over samenwerking en gegevensuitwisseling.”

Sjaak Wijma, lid van de Raad van Bestuur van Zorginstituut Nederland, licht de rol van het Zorginstituut toe: “Partijen hebben nu de kennis her en der, en als we dat bij de patiënt willen krijgen is er maar één ding mogelijk: dat je kennis samenvoegt en dus samen gaat werken. Het Zorginstituut heeft zich voorgenomen die rol te nemen.”

Boekje over de Denktank in voorbereiding
Net als bij de eerste Denktank van 2016 verschijnt er bij deze bijeenkomst een boekje. Daarin vindt u onder andere een verslag van de dag in woord en beeld, van de vier workshops en volop reacties, eyeopeners en quotes van deelnemers. De planning is dat we het boekje in de komende week publiceren, zowel als pdf als op issuu. We houden u op de hoogte. Foto's die tijdens de Denktank zijn gemaakt, vindt u op deze pagina.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Denktanks, kijk dan op www.istandaarden.nl/izo. Al uw vragen over dit bericht of de bijeenkomsten zijn welkom op infoizo@zinl.nl.

primary@149.210.155.96