Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Groen licht voor overstap op iWmo 2.1 en iJw 2.1

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

30 mei 2017 – VNG, KING, het Inlichtingenbureau, RINIS en VECOZO hebben op 29 mei een formele go gegeven voor de overstap op iWmo 2.1 en iJw 2.1 op 12 juni 2017. De resultaten van de integrale ketentests die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd zijn de aanleiding voor het positieve advies.

Ketentestomgeving
De meeste softwareleveranciers geven aan dat zij klaar zijn voor de overstap. Op de ketentestomgeving wordt nog getest door gemeenten, aanbieders en hun softwareleveranciers.

Migratieperiode
De migratieperiode is op 28 mei om 23.00 uur ingegaan. De landelijke migratiedraaiboeken voor iWmo en iJw geven aan wat er tijdens de migratieperiode moet gebeuren. U kunt de draaiboeken downloaden onder ‘Meer informatie’. Het schema met belangrijke tijdstippen van de migratieperiode vindt u in beide draaiboeken op pagina 11.

Facturen en retourberichten vóór 8 juni
Het landelijk advies is om tijdens de migratieperiode geen factuurberichten en declaratieberichten (WMO303, JW303 en JW321) te versturen naar gemeenten. Gemeenten wordt geadviseerd om vóór 8 juni een retourbericht te sturen als reactie op de factuurberichten en declaratieberichten die zij hebben ontvangen van aanbieders.

Zie ook de website van i-Sociaal Domein (ISD) 
De website van ISD biedt aanvullende informatie op deze pagina’s:

Contact en vragen
Vragen over het migratietraject kunt u stellen aan het ISD-regieteam: regie@kinggemeenten.nl of aan een van de regionale implementatieadviseurs van programma i-Sociaal Domein.

 
   
 

primary@149.210.155.96