Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

iPgb 2.0: de Groene Vink-module is beschikbaar

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

15 september 2017 – Vanaf vandaag kunt u de Groene Vink-module gebruiken om een Groene Vink te behalen voor de iStandaarden-release iPgb 2.0.

Op 14 april 2017 zijn de definitieve specificaties voor de nieuwe releases van iPgb 2.0 gepubliceerd. Om softwareleveranciers zekerheid te bieden dat hun berichten voldoen aan de nieuwste standaarden, kunnen zij bij Zorginstituut Nederland een Groene Vink behalen.De Groene Vink-module
Om een Groene Vink voor iPgb 2.0 te krijgen, kunnen leveranciers gebruikmaken van de Groene Vink-module. Via de module, die Zorginstituut Nederland ontwikkeld heeft, kunnen softwareleveranciers zelf testberichten uploaden en controleren. De te gebruiken testberichten moeten aan voorwaarden voldoen die in de modulehandleiding staan.

Kwaliteit en erkenning
Een Groene Vink is een kwaliteitsborging en geen officiële certificering of keurmerk. Het is een erkenning dat software berichten genereert die aan de eisen voldoen.

Groene Vink voor andere iStandaarden in ontwikkeling
Naast iPgb 2.0 was de Groene Vink-module al beschikbaar voor iWmo 2.1 en iJw 2.1. In de loop van oktober 2017 wordt inschrijven ook mogelijk voor de Groene Vink voor de iStandaarden-releases iWlz 2.0, iWmo 2.2 en iJw 2.2.

Voor de nieuwe iWmo- en iJw-standaard geldt dat de Groene Vink per uitvoeringsvariant wordt uitgegeven: alle berichten die voorkomen in een uitvoeringsvariant worden getest aan de hand van door het Zorginstituut ontwikkelde scenario’s.

Aanmelding
Om toegang te krijgen tot de Groene Vink-module is het noodzakelijk dat u beschikt over een iStandaarden-account. Dit kunt u aanvragen via het registratieformulier van de Beheermodule.

Hebt u al een account? Dien dan het verzoek in om uw account te upgraden naar Groene Vink-gebruiker via info@istandaarden.nl. Na uw aanmelding ontvangt u per e-mail meer informatie over de Groene Vink-module.

Planning

  • Opening inschrijving Groene Vink iPgb 2.0: september 2017
  • Opening inschrijving Groene Vink iWlz 2.0, iWmo 2.2 en iJw 2.2: oktober 2017
  • Sluiting inschrijving: 31 januari 2018
  • Sluiting aanlevering testberichten: 28 februari 2018
  • Uitreiking Groene Vink: maart 2018

Deelnemersoverzicht Groene Vink
Op de Groene Vink-overzichtspagina vindt u een link naar het overzicht met softwareleveranciers die zich hebben aangemeld voor de Groene Vink, voor welke release of releases en of zij die behaald hebben.

primary@149.210.155.96