Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

iPgb 2.0: nieuwe versie Validatiemodule beschikbaar

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

14 juli 2017 – Vanaf vandaag is de nieuwe versie van de Validatiemodule beschikbaar die de berichten van de nieuwe iPgb-release ondersteunt, iPgb 2.0. De Validatiemodule kan worden gebruikt om de inhoud van een bericht te controleren op technische en functionele juistheid.

Om na te gaan of de berichten van de nieuwe iStandaard kloppen, kunt u gebruikmaken van de Validatiemodule. De Validatiemodule biedt iedereen die werkt met iWlz-, iWmo-, iJw- en iPgb-berichten de mogelijkheid om de berichten te beoordelen op juistheid.

De Validatiemodule is een hulpmiddel bij de software- en bedrijfsprocesmatige ontwikkeling van iStandaarden. De module is niet bedoeld voor productiedoeleinden.

Wat kunt u doen met de Validatiemodule?
Met de Validatiemodule controleert u:

  • of het daadwerkelijk een iWlz-, iWmo-, iJw- of iPgb-bericht is, de module bepaalt het type;
  • of de structuur klopt;
  • of alle velden aanwezig zijn die bij het bericht horen;
  • of de velden correct gevuld zijn;
  • of het bericht voldoet aan de technische en berichtspecifieke bedrijfsregels.

Voorbeeldberichten
Voor zowel de Wlz als voor de Wmo, Jeugdwet en pgb zijn bestanden met voorbeeldberichten beschikbaar. U kunt de nieuwe Validatiemodule gebruiken om de voorbeeldberichten leesbaar te maken. In het Informatiemodel Wlz (iWlz 1.2), het Informatiemodel Wmo (iWmo 2.1) en het Informatiemodel Jeugdwet (iJw 2.1) vindt u de voorbeeldberichten van de huidige standaarden.

In het Informatiemodel iStandaarden vindt u voorbeeldberichten van de toekomstige iPgb 2.0-standaard.

Meer documentatie
Onder ‘Meer informatie’ kunt u de handleiding en de releasenotes bij de Validatiemodule inzien. De Issuelijst modules iStandaarden geeft een compleet overzicht van bevindingen van gebruikers op alle modules.

Contact en vragen
Hebt u vragen over de Validatiemodule? Leest u dan eerst de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u contact opnemen via info@istandaarden.nl.of (020) 797 89 48.

primary@149.210.155.96