Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

iWlz 1.2 landelijk in gebruik genomen

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

2 januari 2017 – Gisteren is iWlz 1.2 van kracht geworden. Vandaag, op de eerste werkdag van 2017, is de opvolger van iWlz 1.1 daadwerkelijk in gebruik genomen. Het werkveld werkt nu met de nieuwe release van de informatiestandaard die de uitvoering van de Wet langdurige zorg (Wlz) ondersteunt.

De ingebruikname van iWlz 1.2 betekent ook dat met ingang van vandaag voor iWlz alleen nog maar berichten worden uitgewisseld in 1.2-formaat.

Zorgaanbieders die nog niet gereed zijn om iWlz 1.2-berichten te versturen of ontvangen, kunnen tot 1 april 2017 gebruikmaken van de Conversiemodule. De module is een tijdelijk hulpmiddel waarmee u iWlz 1.2-berichten kunt omzetten naar iWlz 1.1-berichten en andersom.

Hebt u vragen over de nieuwe release iWlz 1.2? Leest u dan de veelgestelde vragen bij de jaarovergang 2016-2017 of neem contact op met het Beheerteam iStandaarden: info@istandaarden.nl.

primary@149.210.155.96