Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

iWlz 2.0: de eerste Groene Vink, iWlz on the move en de Nieuwsbrief iWlz 2.0

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

3 november 2017 – iWlz 2.0 staat volop in de belangstelling. Over vijf maanden, op 1 april 2018, is de opvolger van iWlz 1.2 van kracht en moeten alle partijen in het werkveld berichten uitwisselen in deze nieuwe iStandaard.

Om voorbereid te zijn op de veranderingen die de nieuwe release met zich meebrengt, biedt Zorginstituut Nederland op verschillende manieren ondersteuning: met iWlz on the move-bijeenkomsten, met de Nieuwsbrief iWlz 2.0 en met de Groene Vink voor iWlz 2.0.

iWlz on the move

Om goed en tijdig voorbereid te zijn op iWlz 2.0 heeft Zorginstituut Nederland zeven informatiesessies door het hele land georganiseerd. Van Tilburg tot Wolvega en van Zwolle tot Haarlem worden zorgaanbieders en zorgkantoren geïnformeerd over de inhoud van de release en de invloed op de administratieve processen.

Naast informatie en interactie over iWlz 2.0 wordt het Actieprogramma iWlz gepresenteerd, dat meer regie op zorginformatie moet gaan geven.

Deelnemers ervaren het als bijzonder positief dat het Zorginstituut al vroegtijdig op deze manier informatie verspreidt waardoor ze nu al aan de slag kunnen gaan met de voorbereidingen op de nieuwe release.

Nieuwsbrief iWlz 2.0

Voor de iWlz on the move-bijeenkomsten tekenden ruim zevenhonderd zorgaanbieders, medewerkers van zorgkantoren en andere geïnteresseerden in.

Zij ontvangen automatisch de Nieuwsbrief iWlz 2.0, die tot aan de implementatie van iWlz 2.0 – op 1 april 2018 – elke twee maanden verschijnt. In het eerste nummer komen onder anderen medewerkers van een zorgkantoor, een zorgaanbieder en het ministerie van VWS aan het woord, die hun ervaringen delen over iWlz on the move.

In februari 2018 biedt het Zorginstituut een nieuwe reeks iWlz on the move-bijeenkomsten aan. Over de planning en inhoud informeren wij u in de komende periode met nieuwsberichten en tweets.

Wilt u de Nieuwsbrief iWlz 2.0 ontvangen? Op deze pagina kunt u zich aanmelden en navigeren naar meer informatie over iWlz on the move. Tip: de Checklist iWlz 2.0.

Meer weten over de ontwikkeling iWlz 2.0?
Op deze pagina is actuele informatie en documentatie over de ontwikkeling van iWlz 2.0 voor u verzameld.

Groene Vink voor iWlz 2.0

De Groene Vink is een kwaliteitsborging voor softwareleveranciers die werken met iStandaarden. Het geeft de zekerheid dat de berichten die binnen hun softwaresysteem gegenereerd worden, in orde zijn. Softwareleveranciers, zowel van gemeenten als zorgaanbieders en overige ketenpartijen, kunnen bij Zorginstituut Nederland een Groene Vink behalen.

Op 26 oktober 2017 behaalde Adapcare met hun software Pluriform Zorg2017 de eerste Groene Vink voor iWlz 2.0. Een jaar geleden was er ook taart voor Adapcare, toen voor de Groene Vink voor iWmo 2.1.

iWlz 2.0: major release, daarom een Groene Vink 
Anders dan bij de Groene Vink-editie van 2016 kan dit jaar voor de nieuwe iWlz-release een Groene Vink behaald worden. iWlz 2.0 wordt namelijk betiteld als een major release, wat aangeeft dat er veel wijzigingen zijn ten opzichte van de huidige release: iWlz 1.2.

Invoering van de 2.0-release heeft impact op vooral de administratieve processen van zorgkantoren en zorgaanbieders. Daarom biedt Zorginstituut Nederland een bredere ondersteuning aan het veld dan bij de voorgaande releases.

Adapcare: snel reageren op wijzigingen én nieuwe standaarden ondersteunen
Willem Meertens, softwarearchitect bij Adapcare, laat weten hoe de Groene Vink voor iWlz 2.0 zo snel behaald kon worden:

"We hebben de essenties van het elektronisch berichtenverkeer als bouwblokjes in Pluriform Zorg ondergebracht. Bij een nieuwe versie van het elektronisch berichtenverkeer hoeven we daarom maar een beperkt aantal bouwblokjes aan te passen om deze dan samen te stellen tot de nieuwe versie. Zo kunnen we razendsnel reageren op wijzigingen maar net zo makkelijk ook nieuwe standaarden ondersteunen."

Zie ook het nieuwsbericht van 31 oktober 2017: De eerste Groene Vinken 2018 zijn voor... Unit4 en Adapcare!

Overzicht van deelnemers Groene Vink
Alle Groene Vink-deelnemers voor iWlz 2.0, iWmo 2.2, iJw 2.2 en iPgb 2.0 houden we bij in dit overzicht. U ziet daarin welke softwareleveranciers zich hebben aangemeld voor de Groene Vink, voor welke release of releases en waar in het Groene Vink-traject zij zich bevinden.

Meer weten over de Groene Vink?
Kijk voor meer algemene informatie en de planning op De Groene Vink voor iStandaarden. Voor de Groene Vink-module, inclusief de handleiding met de scenario’s om naar een Groene Vink toe te werken, is aanmelden vereist. Bij de module horen deze veelgestelde vragen.


primary@149.210.155.96