Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

iWlz 2.0: nieuwe versie van het Informatiemodel iStandaarden beschikbaar

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

23 februari 2018 – Voor iWlz 2.0 is een nieuwe versie van het Informatiemodel iStandaarden beschikbaar. In deze nieuwe versie – versie 1.3 van iWlz 2.0 – is de casuïstiek aangevuld.

De casuïstiek geeft voorbeelden van cliëntsituaties en laat daarbij de berichtenstroom zien ofwel welke berichten van toepassing zijn in een bepaalde situatie en hoe de berichten dan gevuld moeten worden.Bevindingen ook verwerkt
Bij de publicatie van het nieuwe Informatiemodel iStandaarden voor iWlz 2.0 zijn direct ook kleine bevindingen verwerkt die in de afgelopen periode zijn binnengekomen bij de Servicedesk iStandaarden.

Daarbij gaat het in alle gevallen om wijzigingen die niet van invloed zijn op de XSD’s en berichtschema’s. Welke bevindingen zijn verwerkt, vindt u terug in het document ‘Bevindingen definitieve specificaties iWlz 2.0’, dat u kunt downloaden onder 'Meer informatie'.

Validatiemodule en nieuwe XSLT’s
De bevindingen die zijn verwerkt, hebben wél invloed op de Validatiemodule en de bijbehorende XSLT’s. Beide zijn inmiddels geactualiseerd. De XSLT’s vindt u onder ‘Meer informatie, evenals het regelrapport iWlz 2.0 en de releasenotes bij de Validatiemodule. Die beschrijven welke aanpassingen zijn doorgevoerd in de module.

Extra casuïstiek toevoegen?
Casuïstiek is een belangrijk onderdeel van het Informatiemodel iStandaarden. De verschillende casussen geven informatie over de processtappen die genomen moeten worden bij het gebruik van iWlz 2.0.

Mist u een specifieke casus? Neemt u dan contact op met de Servicedesk iStandaarden via info@istandaarden.nl. De casuïstiek wordt regelmatig bijgewerkt.

Meer informatie
Hebt u vragen over iWlz 2.0? Neemt u dan contact op met de Servicedesk iStandaarden: info@istandaarden.nl of (020) 797 89 48.

primary@149.210.155.96