Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

iWmo 2.3 en iJw 2.3: voorbeeldberichten beschikbaar

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

25 oktober 2018 Vanaf vandaag kunt u de voorbeeldberichten gebruiken voor iWmo 2.3 en iJw 2.3. Deze voorbeeldberichten kunnen softwareleveranciers gebruiken bij het ontwikkelen en testen van hun software voor beide releases die per 1 april 2019 van kracht worden.

De voorbeeldberichten zijn verpakt in een .zip-bestand. Er is een bestand voor iWmo 2.3 en een bestand voor iJw 2.3. Elk bestand bevat een aantal voorbeeldberichten die u kunt gebruiken bij de ontwikkeling van iWmo- en iJw-software en het testen daarvan.Validatiemodule
U kunt de Validatiemodule gebruiken om de voorbeeldberichten leesbaar te maken. De module is een hulpmiddel bij de software- en bedrijfsprocesmatige ontwikkeling van iStandaarden. De Validatiemodule biedt iedereen die werkt met iWmo- en iJw-berichten, maar ook iWlz- en iPgb-berichten, de mogelijkheid om uw berichten te beoordelen op juistheid.

Valideren met een module
Om na te gaan of de berichten voor iWmo 2.3 en iJw 2.3 kloppen, kunt u gebruikmaken van de Validatiemodule. Op de modulepagina zijn twee modules beschikbaar, die beide dezelfde functionaliteit bieden:

  • De Decentrale Validatiemodule biedt dezelfde functionaliteit als de Validatiemodule, met dát verschil dat het niet nodig is om gegevens te uploaden en versturen.
  • De Validatiemodule wordt in uw browser aangeboden. Daarbij is het mogelijk om xml-berichten te uploaden die vervolgens werden beoordeeld op juistheid en structuur.

Let op: beide modules zijn niet bedoeld voor productiedoeleinden.

Wat kunt u doen met de modules?
U controleert:

  • of het daadwerkelijk een iWmo- of iJw- (of iWlz- of iPgb-)bericht is, de module bepaalt het type;
  • of de structuur klopt;
  • of alle velden aanwezig zijn die bij het bericht horen;
  • of de velden correct gevuld zijn;
  • of het bericht voldoet aan de technische en berichtspecifieke bedrijfsregels.

Waar vindt u de bestanden met voorbeeldberichten?
Onder ‘Meer informatie’ bij dit bericht kunt u zowel de bestanden met voorbeeldberichten voor iWmo 2.3 als iJw 2.3 downloaden. Ze zijn ook elders op deze website opgenomen.

Ontwikkelpagina’s iWmo 2.3 en iJw 2.3
Ontwikkeling release iWmo 2.3
Ontwikkeling release iJw 2.3

iBieb
In de iBieb vindt u de bestanden in de categorie ‘Release iJw 2.3’ en ‘Release iWmo 2.3’.

Informatiemodel-documentatiepagina’s
Overzicht documenten Informatiemodel iStandaarden (iJw 2.3)
Overzicht documenten Informatiemodel iStandaarden (iWmo 2.3)

Informatiemodellen
Informatiemodel iStandaarden (iWmo 2.3)
Informatiemodel iStandaarden (iJw 2.3)

Contact en vragen 
Hebt u vragen over de voorbeeldberichten voor iWmo 2.3 en iJw 2.3? Leest u dan eerst de veelgestelde vragen over de Validatiemodule of de Decentrale Validatiemodule. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u contact opnemen via info@istandaarden.nl of (020) 797 89 48.

primary@149.210.155.96