Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

iWmo 2.3 en iJw 2.3: casusbeschrijvingen gepubliceerd

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

14 november 2018 – Op 1 april 2019 worden de opvolgers van iWmo 2.2 en iJw 2.2 van kracht: iWmo 2.3 en iJw 2.3. Om gemeenten, softwareleveranciers en zorgaanbieders te ondersteunen, heeft Zorginstituut Nederland een document met voorbeeldcases geschreven.

Om de wijzigingen ten opzichte van iWmo 2.2 en iJw 2.2 zo veel mogelijk te verduidelijken, zijn in het document tien casusbeschrijvingen inclusief iWmo 2.3- en iJw 2.3-voorbeeldberichten uitgewerkt.

Bedoeling concreet maken
Onder ‘Meer informatie’ kunt u Casusbeschrijvingen bij de releases iWmo 2.3 en iJw 2.3 downloaden. Het document is samengesteld om ‘de bedoeling’ van de 2.3-release concreet te maken.Eenduidigheid
Met de casusbeschrijvingen wil het Zorginstituut een bijdrage leveren aan eenduidigheid voor softwareleveranciers die functionaliteit gaan bouwen. Ook helpen de beschrijvingen gemeenten en aanbieders van zorg en ondersteuning hun werk beter in te richten op de komende releases.

Totstandkoming
Het document is tot stand gekomen in een werkgroep van vertegenwoordigers van gemeenten, zorgaanbieders en softwareleveranciers. Zij zijn ingegaan op de relevantie en opzet van de cases:

  • Leiden de cases tot een beter en eenduidig begrip van de belangrijkste wijzigingen in de release 2.3? Ontbreekt er nog iets? Wat moet beter?

  • Welke aandachtspunten levert dit op voor de specificaties van de releases en de bouw- en implementatiefase?

  • Wat is nodig om de cases geschikt te maken als casuïstiek in het Informatiemodel iStandaarden en in de Groene Vink-module?

Contact
Hebt u vragen over de casusbeschrijvingen voor iWmo 2.3 en iJw 2.3? Dan kunt u contact opnemen via info@istandaarden.nl of (020) 797 89 48.

primary@149.210.155.96