Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

iWmo en iJw: Validatiemodule werkt nu ook voor StUF-envelop

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

29 januari 2018 – Vandaag is een nieuwe versie van de Validatiemodule gepubliceerd waarin ook de technische juistheid van de StUF-envelop kan worden gevalideerd. Met deze uitbreiding van de mogelijkheden die de Validatiemodule biedt, beschikken gebruikers nu over één centrale validatielocatie voor de techniek.

De Validatiemodule controleerde eerder alleen de iStandaarden-berichten op zowel technische als inhoudelijke juistheid. Op verzoek van ISD-Regie is daar de schemavalidatie (technische juistheid) van de StUF-envelop aan toegevoegd. In het softwareontwikkelingsproces kan de Validatiemodule nu voor testberichten inclusief StUF-envelop de zekerheid geven dat ze in orde zijn.Controle Validatiemodule
De Validatiemodule controleert de StUF-envelop op technische juistheid op basis van het actuele XML Schema (.xsd) in de module. Zodra een nieuwe StUF-versie beschikbaar komt, wordt de Validatiemodule aangepast. 

Door deze uitbreiding van de mogelijkheden van de Validatiemodule zijn de handleiding en de releasenotes bij de module aangepast. Ook is een FAQ toegevoegd aan de veelgestelde vragen over de Validatiemodule.

StUF en de StUF-envelop
StUF staat voor ‘Standaard Uitwisseling Formaat’. Het is een berichtenstandaard die afspraken bevat over de basisprincipes voor uitwisseling van gegevens tussen applicaties in het gemeentelijke veld. Bij iWmo en iJw wordt StUF gebruikt als standaard voor de envelop waarin gemeenten iStandaarden-berichten ontvangen en versturen.

Contact en vragen
Voor specificaties van de StUF-berichtenstandaard en voor meer informatie bij de ontwikkeling van de StUF-envelop kunt u terecht op GEMMA Online.

Met vragen over de Validatiemodule kunt u terecht bij de Servicedesk iStandaarden via info@istandaarden.nl of (020) 797 89 48. De Servicedesk neemt waar nodig contact op met GEMMA Online voor technisch gedetailleerde vragen over StUF.  

primary@149.210.155.96