Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Meet Up op 26 juni over duurzaam informatiestelsel voor de zorg

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

21 juni 2017 – Het ministerie van VWS opent maandag 26 juni de deuren voor een breed publiek om kennis te delen en samen te werken aan de informatievoorziening in de zorg. Zorginstituut Nederland verzorgt vijf interactieve sessies. 

Uitwisseling van gegevens is hét onderwerp voor 2017 binnen de zorgsector. Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid van het ministerie van VWS, deed onlangs op de Denktank IZO nog de oproep om 26 juni naar VWS te komen. “De deuren van het ministerie staan open voor iedereen die over informatievoorziening in de zorg wil praten, vooral patiënten.”

Erik Gerritsen, secretaris-generaal van VWS en voorzitter van het Informatieberaad, verzorgt om 10.00 uur de plenaire opening. Daarna is er volop ruimte om kennis te delen en samen te werken aan de informatievoorziening in de zorg.

Op het programma staan verschillende lezingen, kennis-deel-sessies, workshops en demo's en praktijksessies. Het ontmoetingsplein is doorlopend geopend om te netwerken en voor de lunch.

Zorginstituut Nederland verzorgt vijf interactieve sessies 

  • Kwaliteit volgens ICHOM – plannen voor Nederland – Suzan Orlebeke
  • Innovatieve mapping – Peter Snaterse i.s.m. Bert Kabbes (HL7 Nederland)
  • Samen bouwen aan de architectuur van een duurzaam informatiestelsel – Elise Veltman-van Reekum
  • De wereld op zijn kop met blockchain – Idius Felix en Jeroen van Megchelen
  • Simulatieomgeving toekomstige iWlz – Eduard Renger

Het volledige programma van de Meet Up staat op de website van het Informatieberaad Zorg 

U kunt zich via deze link direct aanmelden. 

primary@149.210.155.96