Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Mijn Zorg Log genomineerd voor Computable Awards

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

6 juni 2017 – Ict-vakblad Computable heeft Mijn Zorg Log van Zorginstituut Nederland als een van de vijf ict-projecten genomineerd voor de Computable Awards 2017.

Wat is Mijn Zorg Log?
Mijn Zorg Log is een blockchaintoepassing-innovatie die voortkomt uit IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning). Op een van de IZO-bijeenkomsten, die Zorginstituut Nederland organiseert, ontstond de behoefte om te onderzoeken in hoeverre blockchain toepasbaar is in de zorg. 

‘We wilden weten wat een nieuwe technologie als blockchain zou kunnen betekenen voor de zorg. En wat dat betekent voor eerder gemaakte afspraken en uitgangspunten voor gegevensuitwisseling in de zorg. Blockchain geeft de mogelijkheid om de burger nog meer centraal te stellen’, aldus Peter Snaterse van Zorginstituut Nederland. 

De pragmatische aanpak van het Zorginstituut – ‘denken én doen’ – heeft geresulteerd in de eerste werkende blockchain in de zorg: Mijn Zorg Log.

Juryoordeel
Zorginstituut Nederland stelde zich de vraag ‘Kunnen we het maken?’ met blockchain in plaats van ‘Kunnen we er op studeren’? Voeg daaraan toe het uitgangspunt om mensen de controle te geven over hun eigen zorggegevens en je hebt de belangrijkste juryoverwegingen te pakken voor de nominatie. 

Al met al meent de jury van de Computable Awards 2017 dat tijdens de presentatie op 19 mei 2017 – door Idius Felix (Zorginstituut) – aannemelijk is gemaakt dat door de innovatieve toepassing van blockchaintechnologie betere grip ontstaat op de zorgketen. Lees hier het volledige juryrapport.

De vakjury die de vijf genomineerde projecten in de categorie 'ICT-project van het jaar in de zorg' heeft vastgesteld, bestaat uit:

  • Jeroen Aris, Global Infrastructure Architect bij Teva Pharmaceuticals (juryvoorzitter);
  • Reza Sarshar, projectmanager bij TIGIT;
  • Pascal Blom, CIO bij Alrijne Zorggroep;
  • Mendel Koerts, SAP Strategy, Architecture en Governance bij Ensead Advisory;
  • Minne van der Sluis, eigenaar SluisResults.

Computable ontving in deze categorie in totaal 59 voordrachten. Mijn Zorg Log behoort tot de vijf genomineerde projecten.

Stemmen
Vanaf dinsdag 4 juli start het stemproces voor de Computable Awards 2017. Bij het bepalen van de winnaar weegt de stem van de jury even zwaar als die van het publiek. Op dinsdag 31 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

Meer weten over Mijn Zorg Log? 
Wilt u meer weten over de blockchaintoepassing Mijn Zorg Log, één van de innovaties in digitale informatie-uitwisseling voor de langdurige zorg waarbij Zorginstituut Nederland betrokken is? Op de komende Denktank IZO van 13 juni is een demonstratie van Mijn Zorg Log in de Experience Room.

 

primary@149.210.155.96