Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Nieuw op de modulepagina: de Testvoorziening iStandaarden (TiS) voor softwareleveranciers

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

5 mei 2017 – TiS is bedoeld voor leveranciers van software waarmee gemeenten en zorgaanbieders met iStandaarden kunnen werken. TiS kan de rol van elke iStandaarden-ketenpartij aannemen. Op basis van de testresultaten kan software aangepast en verbeterd worden.

TiS biedt een online-simulatieomgeving, die werkt met een geautomatiseerd testproces volgens vastgestelde en ingebouwde scenario’s. Daarmee worden verzendende en ontvangende partijen gesimuleerd. Op deze manier helpt TiS bij de implementatie van nieuwe releases van iStandaarden.
Zorginstituut Nederland heeft TiS samen met softwareleveranciers ontwikkeld. Ook bij de verdere ontwikkeling blijven zij betrokken, zodat zo goed mogelijk wordt aangesloten op de wensen en beleving uit de praktijk.

Vooralsnog werkt TiS alleen met iWmo 2.1 en iJw 2.1. Voor die iStandaarden kan de softwareleverancier in TiS een testscenario kiezen, en testberichten versturen. TiS ‘reageert’ als de ontvangende partij met een retour- en vervolgbericht.

Meer informatie
Wilt u gebruikmaken van TiS, ga dan naar deze pagina in de rubriek Modules. U vindt daar alle informatie en documentatie om met TiS te kunnen gaan werken.

primary@149.210.155.96