Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Nieuwe versie Berichtenconverter online

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

10 maart 2015 – De Berichtenconverter werkt conform de iWmo- en iJw-standaard. Op dit moment ontstaat in een aantal gevallen bij VECOZO afkeur van de gegenereerde declaratieberichten. 

Dat komt doordat in de declaratiestandaard van Vektis een veld niet conform de standaard is gespecificeerd. Het herstel vergt enige doorlooptijd. Om het operationele proces niet te vertragen, heeft Zorginstituut Nederland ervoor gekozen om de Berichtenconverter op een aantal punten aan te passen.

U vindt de bijgewerkte versie van de Berichtenconverter via het tabblad Modules. De bijbehorende releasenotes staan in het menu rechts.

Tijdelijk hulpmiddel
De Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet is een tijdelijke module voor gemeenten en zorginstellingen wiens software op 1 januari 2015 nog niet geschikt was voor het gebruik van de iWmo 1.0- en iJw 1.0-standaard. Het is een hulpmiddel dat input – uit Excel of handmatig – naar een bericht converteert. Ook kunt u ontvangen berichten inzien in een voor u leesbaar formaat. De Berichtenconverter is sinds december 2014 beschikbaar en ondersteunt iWmo 1.0 en iJw 1.0.

Handmatig downloaden
De Berichtenconverter kijkt automatisch of er updates zijn. U moet wel altijd zelf de nieuwste versie downloaden van istandaarden.nl. Wilt u zeker weten dat u met de juiste versie werkt? Ga dan onder het vraagteken in de Berichtenconverter het versienummer na.

primary@149.210.155.96