Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Nieuwe versie van het gele boekje ‘Wat u moet weten over iStandaarden’

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

25 april 2019 – ‘Wat u moet weten over iStandaarden’ is een publicatie van Zorginstituut Nederland. Er is nu een geactualiseerde versie verschenen van het gele boekje, dat in mei 2016 voor het eerst verscheen.

‘Wat u moet weten over iStandaarden’ is geschreven voor eindgebruikers van iStandaarden. Het brengt beginners in negen hoofdstukken basiskennis bij over de informatiestandaarden, en is voor gevorderden een handig naslagwerk.

Blijvende behoefte
In de afgelopen drie jaar is het boekje duizenden keren gedownload, gelezen en ingezien. Om in de behoefte aan actuele, relevante en heldere informatie over iStandaarden te blijven voorzien, heeft Team Informatiestandaarden van Zorginstituut Nederland nu op de vertrouwde plekken op istandaarden.nl een nieuwe versie online gezet.

Lezen
U kunt de uitgave inzien via ‘Meer informatie’ en ook in de iBieb (categorie ‘iStandaarden algemeen’) is de oude versie vervangen door de nieuwe. Daarnaast bestaat op deze pagina de mogelijkheid om het boekje door te bladeren in issuu.

Minder administratieve lasten
Onveranderd is het doel en de ambitie van Team Informatiestandaarden met de uitgave.

Rob van ’t Zand, domeinadviseur iWmo en iJw: “We zien nog steeds een stijgend aantal gebruikers van iStandaarden. Vooral de Wmo en Jeugdwet zien steeds meer gebruikers en op termijn wordt het gebruik van deze iStandaarden net als iWlz wettelijk verplicht. iStandaarden bevorderen een snelle en soepele informatieoverdracht in de zorg en ondersteuning, wat zich uiteindelijk vertaalt in minder administratieve lasten. Dat is waar we het voor doen – en de reden dat we intensief optrekken met alle stakeholders.”

Momenteel bekijkt Team Informatiestandaarden hoe en waar we in de toekomst de informatie in het gele boekje nog meer onder de aandacht kunnen brengen. We houden u op de hoogte van ontwikkelingen op dat gebied.

Contact
Hebt uw suggesties, tips en vragen over ‘Wat u moet weten over iStandaarden’? Laat het ons weten via info@istandaarden.nl.

primary@149.210.155.96