Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Publicatie conceptspecificaties iPgb 2.0

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

17 maart  2017 – Volgens planning heeft Zorginstituut Nederland de conceptspecificaties voor twee berichten van de iStandaard-release iPgb 2.0 gepubliceerd.

In de afgelopen maanden zijn de conceptspecificaties afgestemd met de betrokken partijen in het werkveld. Voor deze specificaties gaat nu de reviewperiode in, waarin de partijen en andere gebruikers van iStandaarden hun bevindingen op de conceptspecificaties kunnen melden.

Nieuwe berichten: TKB 2.0 en BAB 2.0

Het Toekenningsbericht (TKB) 2.0 en het Budgetafsluitbericht (BAB) 2.0 worden naar verwachting op 1 november 2017 geïmplementeerd. Beide berichten zijn voor elk domein afzonderlijk gedefinieerd: er bestaat een WLZ500-berichtenreeks, een WMO500-berichtenreeks en een JW500-berichtenreeks.

Waar vindt u documentatie over iPgb 2.0?
Bij dit nieuwsbericht vindt u de functionele uitwerking en de conceptspecificaties van iPgb 2.0.

Alle documentatie en informatie over iPgb 2.0 is voor u verzameld op de pagina Ontwikkeling iPgb 2.0. De conceptspecificaties vindt u onder ‘Meer informatie’.

Daar kunt u onder andere andere ook de functionele uitwerking van iPgb 2.0 en verslagen en presentaties van het iPgb-softwareleveranciersoverleg inzien.

Hebt u opmerkingen? Graag voor 3 april!
U bent van harte uitgenodigd om de conceptspecificaties voor iPgb 2.0 te voorzien van uw commentaar. We ontvangen uw bevindingen graag vóór maandag 3 april 2017 via info@istandaarden.nl.

Let op De reviewperiode is bedoeld om de specificaties inhoudelijk te beoordelen. Nieuwe wijzigingsverzoeken kunt u doorgeven ná ingebruikname van de release.

Terugkoppeling en publicatie definitieve specificaties
De binnengekomen bevindingen vatten we samen in een nieuwsbericht, dat in of direct na de reviewperiode gepubliceerd wordt. In de tweede week van april publiceren we de definitieve specificaties van deze berichten. Nieuws over de implementatie van de berichten volgt binnenkort op deze website.

primary@149.210.155.96