Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Publicatie landelijk draaiboek migratie iWlz 2.1 naar iWlz 2.2

6 november 2020 - Het landelijk draaiboek migratie voor iWlz 2.2 is nu beschikbaar. Hierin staan de landelijke tijdlijnen voor de migratie van iWlz 2.1 naar iWlz 2.2. Ook bevat het draaiboek informatie over de overgang van de huidige naar de nieuwe leveringsstatussen en classificaties.

Ingangsdatum iWlz 2.2

Op maandag 4 januari 2021 wordt de nieuwe release iWlz 2.2 in gebruik genomen. De implementatie van deze nieuwe versie gaat via een big bang-scenario. Dit betekent dat er geen conversieperiode is. Alle gebruikers van iWlz gaan op 4 januari 2021 over op de nieuwe release.

Freeze-periode

Het draaiboek beschrijft op welke manier het berichtenverkeer wordt afgebouwd. Hierna volgt een freeze-periode, waarin gebruikers en hun softwareleveranciers de systemen gereed kunnen maken voor iWlz 2.2. In de freeze-periode vindt geen berichtenverkeer plaats.

Nieuwe leveringsstatussen en classificaties

Vanwege de wijzigingen in de leveringsstatussen, moeten zorgaanbieders via een mutatiebericht de actuele leveringsstatus en classificatie doorgeven van alle cliënten op de wachtlijst. Dit zorgt ervoor dat in 2021 beter inzicht ontstaat in de wachtlijsten. Het Landelijk draaiboek migratie iWlz 2.1 naar iWlz 2.2 beschrijft hoe en wanneer zorgaanbieders dit moeten doen.

Landelijke draaiboeken voor iWmo en iJw

Ook voor de migratie naar de nieuwe releases iWmo 3.0 en iJw 3.0 zijn landelijke draaiboeken opgesteld.

Contact

Hebt u vragen over de migratie of over de inhoud van de nieuwe release? Neem dan contact op met de Servicedesk iStandaarden.

primary@149.210.155.96