Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Regiobijeenkomsten 'Vermijdbare administratieve lasten beperken'

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

27 augustus 2018 Het Ketenbureau i-Sociaal Domein en Zorginstituut Nederland organiseren dit najaar zeven regiobijeenkomsten over het verminderen van administratieve lasten voor gemeenten en aanbieders met de informatiestandaarden voor de Wmo en de Jeugdwet.

Tijdens de bijeenkomsten krijgt u informatie over de release van iWmo en iJw in 2019 en de impact ervan op de administratieve processen bij zorgaanbieders en gemeenten. Daarnaast licht het Ketenbureau i-Sociaal Domein toe welke onderwerpen de komende periode prioriteit hebben om er voor te zorgen dat vermijdbare administratieve lasten beperkt kunnen worden.

Voor wie
Doelgroepen zijn medewerkers van gemeenten en aanbieders die betrokken zijn bij de in- of verkoop van zorg, het contractbeheer, de zorgadministratie, het informatiemanagement en/of de financiële verantwoording.

Programma
Het programma van de regiobijeenkomst bestaat uit een ochtend- en een middagdeel. U kunt een dagdeel of de hele dag bijwonen.

Ochtendprogramma – Plenaire informatie over iWmo en iJw 2.3 
In de ochtend licht het Zorginstituut de nieuwe release 2.3 toe die per 1 april 2019 van kracht wordt. U krijgt antwoord op deze vragen:

  • Wat zijn de kenmerken van de 2.3-releases en verschillen met iWmo en iJw 2.2?
  • Welke impact heeft de nieuwe release op uw administratieve processen? 
  • Hoe gaat u om met de implementatie, migratie en conversie?

Doel: samen een handreiking opstellen
Specialisten van Zorginstituut Nederland en het Ketenbureau i-Sociaal Domein gaan met u in gesprek over het implementatie-, migratie- en conversieproces. Op basis van input die we ontvangen tijdens de zeven bijeenkomsten stelt het Zorginstituut een handreiking op voor de overstap van release 2.2 naar release 2.3.

Middagprogramma
Het Ketenbureau i-Sociaal Domein gaat met deelnemers in gesprek over de onderwerpen uit de Werkagenda 2018 – 2019: onder andere over het maken van inrichtingsafspraken omtrent het gebruik van de standaarden en voorzieningen tussen gemeenten en aanbieders en het aanscherpen van de uitvoeringsvarianten. We zullen deze onderwerpen en oplossingen bespreken tijdens workshops. Meer uitgebreide informatie over dit programma volgt nog.

Locaties en data

  • Roermond: dinsdag 23 oktober 2018 - Aanmelden
  • Eindhoven: vrijdag 26 oktober 2018 - Aanmelden
  • Zwolle: dinsdag 30 oktober 2018 - Aanmelden
  • Rotterdam: donderdag 1 november 2018 - Aanmelden
  • Arnhem: donderdag 8 november 2018 - Aanmelden
  • Volendam: dinsdag 13 november 2018 - Aanmelden
  • Utrecht: donderdag 15 november 2018 - Aanmelden
primary@149.210.155.96