Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Simac Obec tekent voor de eerste Groene Vink 2019

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

5 februari 2019 – Simac Obec is de eerste softwareleverancier die erin slaagde een Groene Vink te behalen voor zowel iWmo 2.3 en iJw 2.3.

iWmo 2.3 en iJw 2.3 zijn de releases die dit jaar in aanmerking komen voor een Groene Vink. De Eindhovense softwareleverancier doorliep met hun software Central Station 10 als eerste alle scenario’s voor zowel iWmo 2.3 als iJw 2.3.

Net als andere softwareleveranciers die werken aan iStandaarden-software doen zij dat in een speciale module die Zorginstituut Nederland beschikbaar stelt. Aan de hand van diverse scenario’s die elk een specifieke praktijksituatie beschrijven, wordt bepaald of de software een Groene Vink verdient.De eerste Groene Vink 2019: taart voor Simac Obec (met daarnaast de in 2018 behaalde Groene Vink-award)

Doel van de Groene Vink
Het doel van een Groene Vink behalen is technisch gezien vaststellen of de output van een softwarepakket en de verwerking van de input in een softwarepakket overeenkomt met de berichtspecificatie van de informatiestandaard iWmo en iJw.

Compliment
Met de Groene Vink-module levert Zorginstituut Nederland een bijdrage aan kwaliteitsverhoging van informatie-uitwisseling in de zorg en ondersteuning. De Groene Vink bevordert een uniforme en snelle implementatie van een release van iStandaarden bij alle partijen in het werkveld. Het is een compliment aan alle softwareleveranciers die werken met iStandaarden.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de Groene Vink en de feestelijke uitreiking van de Groene Vink-award 2019? Kijk op de pagina De Groene Vink voor iStandaarden of neem contact op met Team Informatiestandaarden via info@istandaarden.nl. Alle deelnemers aan de Groene Vink 2019 staan op deze pagina, en ook is het nog mogelijk om (tot 1 april 2019) een Groene Vink 2018 te behalen.

primary@149.210.155.96