Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Uitfasering Zorgregistratie.nl: verandering in webservices

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

30 september 2015 – Zorginstituut Nederland werkt aan de uitfasering van het Zorgregistratie Portaal, de voorloper van deze website. Vanaf de eerste helft van 2014 is het publieke deel van www.zorgregistratie.nl overgegaan naar www.istandaarden.nl en zijn verschillende modules overgeheveld.

Met dit nieuwsbericht informeren wij gebruikers van webservices over een aantal veranderingen per 1 januari 2016, zodat u in de gelegenheid bent tijdig uw software aan te passen.

Zorginstituut Nederland is beheerder van de iStandaarden waarmee Wlz-, Wmo- en Jeugdwet-ketenpartijen op cliëntniveau gegevens uitwisselen. iWlz, iWmo en iJw zijn landelijk vastgestelde standaarden die de basis vormen van de elektronische informatie-uitwisseling.

Eén nieuw endpoint
Voor alle webservices is, net als op het Zorgregistratie Portaal, op www.istandaarden.nl één endpoint beschikbaar. De werking van de services verandert niet: alles wat u indient en terugkrijgt verloopt op dezelfde manier als in de oude situatie.

Het nieuwe endpoint is: https://www.istandaarden.nl/services/soap.

Wat verandert er?

  • De inlogmogelijkheid via Zorgregistratie.nl verdwijnt. U kunt met ingang van 1 januari 2016 alleen nog inloggen via www.istandaarden.nl
  • U heeft hiervoor een iStandaarden-account nodig. Als u nog niet over een account beschikt, kunt u dat aanvragen via het registratieformulier.
  • U dient opnieuw voor de nieuwe webservice geautoriseerd te worden. U kunt autorisatie voor het gebruik van het nieuwe endpoint aanvragen via info@istandaarden.nl.
  • U kunt voortaan iWlz 1.1-, iWmo 2.0- en iJw 2.0-berichten in XML-formaat valideren.

Vragen
Wilt u vernieuwde WSDL-bestanden voor de webservices ontvangen? Laat het weten via info@istandaarden.nl. Via dit e-mailadres kunt u ook al uw vragen stellen over dit nieuwsbericht en de nieuwe webservices.

primary@149.210.155.96