Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Uitnodiging voor informatieve workshop over het Actieprogramma iWlz

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

10 juli 2017 – Het Actieprogramma iWlz geeft op 13 juli een workshop over het programma. Cliënten en professionals in de zorg- en cliëntregistratie zijn van harte uitgenodigd om actief mee te denken. U kunt ideeën delen en feedback geven, ook op de simulatieomgeving die wordt gedemonstreerd tijdens de workshop.

De elektronische gegevensuitwisseling in de langdurige zorg moderniseren. Hoe doe je dat? Wat is nodig om de cliënt de regie te laten nemen, informatie te bieden die tijdig, volledig en betrouwbaar is én administratieve lasten te verlagen? Hoe kunnen we de gegevensuitwisseling tussen cliënt en zorgaanbieder en tussen partijen onderling nog slimmer inrichten?

Cristian Gonzalez presenteert het Actieprogramma iWlz op de Meet Up over een duurzaam informatiestelsel in de zorg, op 26 juni 2017 bij het ministerie van VWS

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor cliënten én voor zorg- en cliëntadministrateurs, werkzaam in de langdurige zorg, bij cliëntorganisaties en ketenpartijen. Hun ideeën en inzichten zijn waardevol om het Actieprogramma iWlz door te ontwikkelen.

Tijdens de workshop wordt uitgelegd wat het Actieprogramma iWlz inhoudt, maakt u kennis met de simulatieomgeving en u kunt actief meedenken en feedback geven.

Datum en tijd
donderdag 13 juli
13.00 – 17.00 uur

Programma
12.45 – 13.00 uur    ontvangst
13.00 – 13.40 uur    toelichting programma en demo simulatieomgeving iWlz (plenair)
13.45 – 14.45 uur    workshopronde 1
14.45 – 15.00 uur    pauze
15.00 – 16.00 uur    workshopronde 2
16.05 – 16.30 uur    plenaire terugkoppeling
16.30 – 17.00 uur    borrel

Locatie
SVB Utrecht
Graadt van Roggenweg 400, 3531 AH, Utrecht

Aanmelden en contact
Wilt u deelnemen aan de workshop? Geef dan uw naam, functie en organisatie door aan Els van der Salm van Zorginstituut Nederland. Zij ontvangt graag uiterlijk 11 juli uw aanmelding. Deelname is gratis.

Verhinderd? In augustus nogmaals!
Bent u 13 juli verhinderd? Eind augustus wordt de workshop nogmaals aangeboden, houd daarvoor de nieuwspagina op istandaarden.nl in de gaten. Ook met vragen over de workshop kunt u contact opnemen met Els van der Salm.


Over het Actieprogramma iWlz
Het Actieprogramma iWlz wordt sinds januari 2017 in opdracht van het ministerie van VWS uitgevoerd door Zorginstituut Nederland.

Doel van programma: het moderniseren van de informatievoorziening en elektronische gegevensuitwisseling in de langdurige zorg.

Het Actieprogramma iWlz is een samenwerking tussen CIZ, CAK, SVB, Zorgverzekeraars Nederland, Zorgkantoren, Zorginstituut Nederland en de brancheorganisaties van zorgaanbieders waaronder BTN, Federatie Opvang, GGZ Nederland, Actiz, VGN en de Wlz-zorgaanbieders.

Op deze pagina leest u meer informatie over het Actieprogramma iWlz.


primary@149.210.155.96