Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Uitreiking Groene Vink 2019

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

29 maart 2019  – Maar liefst 44 softwareleveranciers hebben afgelopen woensdag het Groene Vink-kunstwerk voor iWmo 2.3 en iJw 2.3 ontvangen. De feestelijke uitreiking vond plaats in de werkplaats van Kunstatelier Odion in Purmerend.

Het was de zevende editie van de Groene Vink-uitreiking. Met de Groene Vink deelt het Zorginstituut elk jaar een compliment uit aan softwareleveranciers die werken aan iStandaarden. Het is geen officiële certificering of keurmerk, maar een erkenning dat de software aan de eisen voldoet en een stimulans om software te blijven ontwikkelen.

Groene Vink
Software met een Groene Vink levert een bijdrage aan de verhoging van de kwaliteit van zorg en ondersteuning. Elke softwareleverancier die een Groene Vink behaalt, weet zeker dat de software kan werken met de nieuwe informatiestandaarden iWmo 2.3 en iJw 2.3, die op 1 april 2019 van kracht worden.

Softwareleveranciers die werken aan iStandaarden dragen bij aan de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland. Cliënten, patiënten, zorgaanbieders, gemeenten en andere partijen in de keten van zorg en ondersteuning zijn gebaat bij soepel, snel en veilig berichtenverkeer via efficiënt werkende software.

Softwareleveranciers die zich vóór 22 februari 2019 hebben aangemeld en uiterlijk 22 maart 2019 de Groene Vink-module met goed gevolg hebben doorlopen hebben een Groene Vink uitgereikt gekregen.

Met zorg gemaakt
Dit jaar werden de Groene Vink-kunstwerken uitgereikt in kunstatelier Odion. Odion helpt kinderen en volwassenen met een beperking om iedere dag zo plezierig mogelijk te maken. Kunstatelier Odion is de winnaar van de Groene Vink-ontwerpwedstrijd 2019

‘Met vertrouwen samen opgroeien’, dat was dit jaar het thema van de Groene Vink-wedstrijd. De jaarlijkse ontwerpwedstrijd wordt uitgezet onder verschillende zorg- en Wmo-organisaties.

De creatie van Odion werd door de jury geroemd om de wijze waarop, in elke vogel apart, de fragiliteit en kwetsbare van het opgroeien tot uitdrukking komt. Door het gebruik van glas en doordat iedere creatie uniek is.

Aanmelden voor de Groene Vink
Softwareleveranciers kunnen zich nog gedurende heel 2019 aanmelden voor de Groene Vink, en in principe ook daarna nog – tot het moment dat de 2020-releases van iWmo en iJw van kracht worden. 

Daaraan is geen kunstwerk verbonden, maar het behalen van een Groene Vink heeft technisch natuurlijk dezelfde waarde. 

U krijgt na geslaagde deelname een ✔ achter uw bedrijfsnaam (zie de deelnemerslijst) en het Zorginstituut stuurt u een certificaat.

Downloads
Onder 'Meer informatie' vindt u het rapport van de vakjury Groene Vink 2019 met daarin onder ander alle deelnemers aan en inzendingen voor de vervaardiging van het Groene Vink-kunstwerk. Het bestand 'Foto's Groene Vink-uitreiking 2019' bevat de foto's die Odion maakte tijdens de uitreiking van het kunstwerk.

Meer informatie
Alle softwareleveranciers die een Groene Vink voor iWmo 2.3 en iJw 2.3 hebben behaald, vindt u op deze pagina. Het overzicht wordt wekelijks geactualiseerd. Meer informatie over de Groene Vink leest u op de pagina De Groene Vink voor iStandaarden

primary@149.210.155.96