Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Validatiemodule beschikbaar voor de 2021-releases van iWmo en iJw

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

18 juni 2020 – Vanaf vandaag is een nieuwe Validatiemodule en de nieuwe Decentrale Validatieservice beschikbaar die de nieuwe releases iWmo 3.0 en iJw 3.0 ondersteunen.

Zowel de Validatiemodule als de Decentrale Validatieservice biedt gebruikers van het iStandaarden-berichtenverkeer de mogelijkheid om testberichten te valideren tijdens het softwareontwikkelproces.

Validatiemodule

De Validatiemodule is bijgewerkt zodat de in ontwikkeling zijnde releases voor het iWmo- en iJw-berichtenverkeer nu ook gevalideerd kunnen worden. De definitieve specificaties van deze releases zijn 7 april gepubliceerd. De Validatiemodule is bedoeld voor het valideren van testberichten.

Nieuw: Decentrale Validatieservice

Zorginstituut Nederland heeft de voordelen van de Validatieservice en de Decentrale Validatiemodule gebundeld in één technische module: De Decentrale Validatieservice (DVS). De DVS maakt het mogelijk de validatie van iStandaarden-berichten uit te voeren in een interne (eigen) omgeving. Dit maakt de service geschikt om toe te passen bij het valideren van productiegegevens.

Deze DVS wordt beschikbaar gesteld via haar eigen registry en repository als Docker Image. Via uw browser kunt u naar https://repository.istandaarden.nl gaan. Dit betekent dat de DVS draait in een Docker container binnen de eigen omgeving waar applicaties binnen die omgeving mee kunnen verbinden.

Zorginstituut Nederland stelt op korte termijn meer modules ter beschikking

Testvoorziening iStandaarden

Om softwareleveranciers te ondersteunen tijdens de bouw- en testfase van nieuwe releases stelt het Zorginstituut in augustus ook de vernieuwde Testvoorziening iStandaarden (TiS) beschikbaar. TiS is een online simulatieomgeving waarmee softwareleveranciers hun producten kunnen testen in de rol van elke partij die deelneemt aan het iStandaarden-berichtenverkeer.

Groene Vink-module

Dit jaar wordt de Groene Vink-module niet beschikbaar gesteld om het complimentje Groene Vink te behalen. De andere modules die beschikbaar worden gesteld bieden voldoende mogelijkheden om de software te testen tijdens de bouw- en testfase in aanloop naar de implementatie van nieuwe iStandaarden-releases 2021. Om deze reden zal er ook geen formele Groene Vink uitreiking plaatsvinden dit jaar.

Daarnaast worden de huidige modules doorontwikkeld voor de nieuwe release van iWlz: iWlz 2.2 die per 1 januari 2021 van kracht wordt.

Meer informatie

Vragen?

Meer weten over de nieuwe releases van iStandaarden of over één van de technische modules? Neem contact op met Team Informatiestandaarden via de Servicedesk iStandaarden.

primary@149.210.155.96