Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Validatiemodule en nieuwe Decentrale Validatieservice beschikbaar voor iWlz 2.2

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

30 juli 2020 - Vanaf vandaag zijn nieuwe versies beschikbaar van de bestaande Validatiemodule en van de nieuwe Decentrale Validatieservice voor het ondersteunen van softwareleveranciers bij de bouw en test van iWlz 2.2.

Validatiemodule

De Validatiemodule is bijgewerkt zodat berichten voor iWlz 2.2, de release die in ontwikkeling is, nu ook gevalideerd kunnen worden. De definitieve specificaties van iWlz 2.2 zijn op 2 juli 2020 gepubliceerd.

Nieuw: Decentrale Validatieservice

Zorginstituut Nederland heeft de voordelen van de Validatieservice en de Decentrale Validatiemodule gebundeld in 1 technische module: De Decentrale Validatieservice (DVS). De DVS maakt het mogelijk de validatie van iStandaarden-berichten uit te voeren in een interne (eigen) omgeving. Dit maakt de service (in tegenstelling tot de module) geschikt om toe te passen bij het valideren van productiegegevens.

Zowel de Validatiemodule als de Decentrale Validatieservice biedt gebruikers van het iStandaarden-berichtenverkeer de mogelijkheid om testberichten te valideren tijdens het softwareontwikkelproces.

Testvoorziening iStandaarden

Om softwareleveranciers te ondersteunen tijdens de bouw- en testfase van nieuwe releases stelt het Zorginstituut in oktober ook de vernieuwde Testvoorziening iStandaarden (TiS) beschikbaar. TiS is een online simulatieomgeving waarin softwareleveranciers hun producten kunnen testen in de rol van een partij naar keuze die deelneemt aan het iStandaarden-berichtenverkeer.

Meer informatie

Vragen?

Meer weten over de nieuwe releases van iStandaarden of over een van de technische modules? Neem contact op met Team Informatiestandaarden via de Servicedesk iStandaarden.

primary@149.210.155.96