Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Wint Mijn Zorg Log een Computable Award? Stem nu!

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

5 juli 2017 – Ict-vakblad Computable heeft Mijn Zorg Log van Zorginstituut Nederland genomineerd voor ‘ict-project van het jaar in de zorg’. In die categorie kan onze innovatieve blockchaintoepassing winnaar worden van de Computable Awards 2017. Uw stem is daarbij van harte welkom.

Mijn Zorg Log is een blockchaintoepassing die voortkomt uit IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning). Op een van de IZO-bijeenkomsten, die het Zorginstituut organiseert, ontstond de behoefte om samen met andere partijen heel praktisch te onderzoeken wat blockchaintechnologie voor de zorg kan betekenen. Het resultaat van de samenwerking is de eerste werkende blockchain in de zorg: Mijn Zorg Log.

Mijn Zorg Log toont hoe de zorg eruitziet met blockchaintechnologie
De positie die blockchain momenteel inneemt, wordt steeds vaker vergeleken met die van internet in de jaren negentig. Blockchain opent radicaal nieuwe en veelal onbekende wegen om informatie-uitwisseling actueler, betrouwbaarder en veiliger te maken. In de zorg kan dat helpen om mensen te geven waar ze recht op hebben: de beste zorg. Stem via de Computable-website
De einduitslag wordt voor 50% bepaald door de vakjury en voor 50% door het publiek. Ga naar de stempagina op de website van Computable, vul een aantal contactgegevens in en breng via de link die u ontvangt uw stem uit. Alvast onze hartelijke dank! Op 31 oktober weten we of Mijn Zorg Log een podiumplaats heeft behaald.

Redenen voor nominatie van de jury
De vakjury van de Computable Awards noemt als belangrijkste overwegingen voor de nominatie van Mijn Zorg Log: ‘de praktische aanpak in combinatie met het uitgangspunt om mensen de controle te geven over hun eigen zorggegevens’. Zie ook het nieuwsbericht over de nominatie.

Hoe werkt Mijn Zorg Log?
Appie, een man op leeftijd, ontvangt zorg vanuit verschillende zorgdomeinen. Met Mijn Zorg Log heeft hij continu actueel, betrouwbaar en veilig inzicht in de administratieve gegevens die over zijn zorg zijn vastgelegd.

Hij kan zelf organisaties toegang geven tot zijn gegevens in de app, om te raadplegen of om er informatie aan toe te voegen. Zo krijgt Appie met blockchaintechnologie meer regie over zijn eigen gegevens en kunnen administratieve processen totaal anders ingericht worden.

Meer weten over Mijn Zorg Log en blockchain?
Kijk op de Mijn Zorg Log-pagina op deze website voor meer informatie over de IZO-innovatie.

primary@149.210.155.96