Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

XSLT’s voor iWlz 1.2, iWmo 2.1 en iJw 2.1 definitief vastgesteld

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

6 oktober 2016 – Vandaag zijn de XSLT’s voor de nieuwe releases van iWlz, iWmo en iJw definitief vastgesteld. De concept-XSLT’s die Zorginstituut Nederland en Vektis op 18 augustus publiceerden, hebben geen bevindingen opgeleverd

Vektis en het Zorginstituut richten zich met de XSLT’s op softwareleveranciers die werken aan software voor de iStandaarden-releases van 2017: iWlz 1.2, iWmo 2.1 en iJw 2.1. Met een XSLT kunnen elementoverstijgende controles uitgevoerd worden op XML-berichten.

XSLT’s voor registratieberichten
Voor alle drie de domeinen bestaan XSLT’s. U vindt de XSLT’s van Zorginstituut Nederland en de handleiding op de ontwikkelpagina’s van elk van de drie releases voor 2017:
iWlz 1.2
iWmo 2.1
iJw 2.1

XSLT’s voor declaratieberichten (iWmo 2.1 en iJw 2.1)
De XSLT’s voor de declaratieberichten zijn door Vektis ontwikkeld om als integrale controle in de infrastructuur ingebouwd te worden. VECOZO heeft deze XSLT’s toegepast en stelt op basis ervan een retourbericht samen. De XSLT’s zijn als zip-bestanden beschikbaar op de Vektis-website, zie de pagina’s ​Wmo en Jeugdwet. In de zip’s zijn ook voorbeeldbestanden voor de XSLT’s en een handleiding voor het toepassen van de XSLT’s opgenomen.

Handig hulpmiddel
Het gebruik van XSLTs door softwareleveranciers is niet verplicht, het is vooral een handig hulpmiddel. XSLT’s komen van pas bij het correct opstellen van berichten door de verzender en het uitvoeren van controles door de ontvanger.

Meer informatie
Voor vragen of opmerkingen over XSLT’s van het Zorginstituut kunt U contact opnemen via info@istandaarden.nl. Voor specifieke vragen over de XSLT’s voor de declaratieberichten kunt u contact opnemen via helpdesk-ei@vektis.nl.

primary@149.210.155.96