Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Zorgaanbieder Odion maakt het kunstwerk bij de Groene Vink-uitreiking 2019

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

25 februari 2019 – De Groene Vink 2019 is tot stand gekomen in het kunstatelier van Odion. De creatie is een compliment voor softwareleveranciers die werken op basis van iStandaarden. Als hun software naar behoren werkt, ontvangen zij een Groene Vink.

Met het kunstwerk De Groene Vink spreekt Zorginstituut Nederland waardering uit naar de softwareleveranciers en hun meestal onzichtbare, maar cruciale werk. De prijs benadrukt het belang van iStandaarden voor veilige gegevensuitwisseling in de zorg en ondersteuning.

Hogere kwaliteit en zekerheid
Software met een Groene Vink levert een bijdrage aan de verhoging van de kwaliteit van zorg en ondersteuning. Elke softwareleverancier die een Groene Vink behaalt, weet zeker dat de software kan werken met de nieuwe informatiestandaarden iWmo 2.3 en iJw 2.3, die op 1 april 2019 van kracht worden.

Vier zorgaanbieders, acht ontwerpen
Dit jaar nodigde Zorginstituut Nederland vier zorgaanbieders uit om een voorstel te doen voor het kunstwerk bij de Groene Vink. In totaal maakten zij acht ontwerpen. Naast Odion waren dat Cordaan, De Opstap en Ons Tweede Thuis.Het Groene Vink-kunstwerk 2019

Vijf voorbeelden van de unieke Groene Vinken die de kunstwerkplaats van Odion gaat maken in de weken tot aan de uitreiking op 27 maart.

Met vertrouwen samen opgroeien
Het Zorginstituut gaf de ontwerpers dit jaar een thema mee: ‘met vertrouwen samen opgroeien’. iStandaarden maken en overeenkomen is een proces waar gemeenten en zorgaanbieders samen – stapje voor stapje – voor staan én samen voor gaan.

Oordeel van de jury
Juryvoorzitter Hetti Willemse: “We wilden ze wel alle acht tot winnaar uitroepen. De keus is gevallen op de Groene Vink van gekleurd glas van Odion. In elke vogel apart komt de fragiliteit en het kwetsbare van het opgroeien tot uitdrukking. En elk van de zestig te maken Groene Vinken is een uniek handgemaakt exemplaar, door alle kunstenaars van het atelier.”

Vakjury Groene Vink 2019Drie juryleden van het Groene Vink-kunstwerk 2019

V.l.n.r. de juryleden Hetti Willemse (Publicarea / Zorgvisite.nl), Jos Balvers (Zorginstituut Nederland) en Maria Nguyen (CRE8, winnaar Groene Vink 2018). Niet op de foto, wel in de jury: Cees van ’t Veen (voorheen Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) en Titus Eliëns (voorheen Gemeentemuseum Den Haag).

Wie krijgen het Groene Vink-kunstwerk 2019?
Softwareleveranciers die zich vóór 22 februari 2019 hebben aangemeld en uiterlijk 22 maart 2019 de Groene Vink-module met goed gevolg doorlopen hebben, ontvangen op een feestelijke bijeenkomst op donderdagmiddag 27 maart bij Odion het kunstwerk. Softwareleveranciers die in aanmerking komen, ontvangen spoedig een persoonlijke uitnodiging.

Let op: vanaf 22 februari kunnen softwareleveranciers uiteraard nog steeds een Groene Vink behalen, alleen zonder uitreiking van de award van Odion. Tot aan de ingebruikname van de iStandaarden-releases van 2020 kunnen softwareleveranciers de Groene Vink voor iWmo 2.3 en iJw 2.3 behalen. Op deze pagina houden we de behaalde Groene Vinken van 2019 bij.

Meer informatie 
Over de Groene Vink leest u meer op de pagina De Groene Vink, een compliment voor softwareleveranciers die met iStandaarden werken.

primary@149.210.155.96