Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Zorginstituut Nederland reikt Groene Vinken voor iWmo en iJw uit

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

17 februari 2015 – Zorginstituut Nederland heeft de Groene Vinken uitgereikt voor de iWmo- en iJw-berichtenstandaard. De bijeenkomst vond plaats in Den Haag bij Rudolf Steiner Zorg, een van de locaties van de Raphaëlstichting. 

Iambe en Keramiekatelier Feniks van deze stichting hebben de creatieve invulling van de Groene Vink verzorgd.

Bijna vijftig Groene Vinken
De teller staat momenteel op 29 Groene Vinken voor de Wmo en op 20 voor de Jeugdwet. Softwareleveranciers van gemeenten kunnen zich nog aanmelden voor de Groene Vink. Zij hebben deze beoordeling nodig zodat hun klanten, de gemeenten, berichten kunnen uitwisselen via het Gemeentelijk Gegevens Knooppunt. De Groene Vink-procedure is onderdeel van het Addendum dat leveranciers met KING kunnen afsluiten. 

Blijk van waardering
Tijdens de bijeenkomst benadrukten Larissa Zegveld (KING), Jan Vermeer (VWS) en Ad Schuurman (Zorginstituut Nederland) het belang van standaardisatie en samenwerking tussen alle partijen om te komen tot een goede informatievoorziening. Een voor een kregen de aanwezige leveranciers van Peter Snaterse en Wouter Franke namens Zorginstituut Nederland de Groene Vink uitgereikt als blijk van waardering voor de inzet.

Groene Vink geeft zekerheid
De Groene Vink geeft de zekerheid dat berichten die binnen een softwaresysteem gegenereerd worden, in orde zijn. Het is geen ‘officiële’ certificering of keurmerk van het systeem, maar een erkenning dat de software iJw-berichten genereert die technisch aan de eisen voldoen. Het waarborgt de kwaliteit van iJw- en iWmo-berichten. Alle softwareleveranciers, zowel van gemeenten als zorgaanbieders, kunnen een Groene Vink behalen voor hun berichten. Zorginstituut Nederland toetst de berichten. Bij een goed resultaat ontvangen de softwareleveranciers een Groene Vink.

Resultaten Groene Vink iWmo en iJw 1.0

Meer weten over de Groene Vink? Bekijk de ​algemene informatiepagina: de Groene Vink voor iStandaarden.


primary@149.210.155.96