Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

ZorgNed en Adapcare pakken eerste Groene Vinken voor 2017

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

26 oktober 2016 – ZorgNed Automatisering uit Wageningen en Adapcare uit Veenendaal zijn de eerste softwareleveranciers die een Groene Vink hebben behaald voor de iStandaarden-releases van 2017.

ZorgNed Automatisering behaalde op 11 oktober 2016 de eerste Groene Vink, voor iJw 2.1. Een week later deed Adapcare hetzelfde voor de Groene Vink voor iWmo 2.1. Inmiddels hebben de softwareleveranciers beide Groene Vinken behaald. Op 1 april 2017 gaat het iWmo- en iJw-werkveld daadwerkelijk over op de nieuwe iStandaarden-releases.

De Groene Vink geeft zekerheid
De Groene Vink is een kwaliteitsborging voor berichten die binnen iStandaarden uitgewisseld worden. Software met een Groene Vink geeft de zekerheid dat de berichten die binnen een systeem gegenereerd worden, in orde zijn. Ketenpartners en softwareleveranciers kunnen bij Zorginstituut Nederland een Groene Vink behalen voor hun berichten.

Drie uitvoeringsvarianten
Dit jaar wordt de Groene Vink uitgereikt voor iWmo 2.1 en voor iJw 2.1. Daarbij zijn de uitvoeringsvarianten ‘inspanningsgericht’, ‘outputgericht’ en ‘taakgericht’ leidend. In de Groene Vink-module hebben ZorgNed en Adapcare alle drie de varianten met goed gevolg afgerond. Daarmee zijn de eerste Groene Vinken voor iJw 2.1 en iWmo 2.1 een feit.

[tekst loopt door onder de foto's ]

Edit

Overzicht van deelnemers
Vanaf vandaag houden we het overzicht van alle Groene Vink-deelnemers voor iJw 2.1 en iWmo 2.1 bij. U ziet daar welke softwareleveranciers zich hebben aangemeld voor de Groene Vink, voor welke release of releases en waar in het Groene Vink-traject zij zich bevinden. 

Planning
• 31 december 2016: sluiting inschrijving voor beide Groene Vinken
• 31 januari 2017: sluiting aanlevering testberichten
• maart 2017: uitreiking Groene Vinken voor iWmo 2.1 en iJw 2.1

Meer weten over de Groene Vink?
Kijk voor meer algemene informatie op De Groene Vink voor iStandaarden. De Groene Vink-module bereikt u via de moduleoverzichtspagina, bij de module horen deze veelgestelde vragen.

primary@149.210.155.96