Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Nieuwsflits 21 augustus 2020

Nummer 1, 21 augustus 2020

Zorginstituut Nederland verbetert toegangsmanagement modules iStandaarden

Op maandag 24 augustus vindt er een wijziging plaats op de achterliggende functionaliteit voor het inloggen op een aantal modules van Zorginstituut Nederland.

Door deze wijziging wordt het beheren van gebruikers en het toegangsmanagement verbeterd. Zo kunnen we de privacy en bescherming van gebruikersgegevens die toegang verlenen tot onze diensten beter waarborgen.

Ook is verbetering aangebracht in de techniek van de inlogtoepassingen, waaronder SSO (Single Sign On) en is er tweefactorauthenticatie ingevoerd (2FA). Denk bijvoorbeeld aan het invoeren van een wachtwoord, in combinatie met een check door een authenticatie-app.

Modules op maandag 24 augustus vanaf 16.00 uur tijdelijk niet beschikbaar

Vanaf maandag 24 augustus 16.00 uur is het tijdelijk niet mogelijk om de modules van iStandaarden te gebruiken. Op dinsdag 25 augustus zijn de modules geüpdatet en weer toegankelijk voor de gebruikers.

Nieuw wachtwoord voor gebruikers

Omdat de huidige wachtwoorden uit veiligheidsoverwegingen niet overgezet worden naar het nieuwe systeem, ontvangen alle gebruikers van onze diensten een e-mail met het verzoek binnen 30 dagen een nieuw wachtwoord aan te maken.

Mocht dit binnen die tijd niet lukken, dan kunt u contact opnemen met de Servicedesk van iStandaarden om uw wachtwoord op een later moment aan te maken.

Het gebruiken van een wachtwoord is alleen van toepassing voor de modules Tabelbeheer en de Regionale Wachtlijstmodule. Overige modules zijn zonder wachtwoord beschikbaar.primary@149.210.155.96