Onze nieuwsbrieven houden je tweemaandelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van iStandaarden

Voorwoord

Met de zomervakanties achter de rug brengen wij je weer een nieuwe update over de iStandaarden. Wij zijn weer druk bezig met de (concept) specificaties van onze releases en bijeenkomsten met het veld. In deze nieuwsbrief vragen we ook je aandacht voor de Week van de Standaarden, die wordt georganiseerd door het Ketenbureau i-sociaaldomein en de IZO KennisJam 2023.

Publicatie conceptspecificaties Bemiddelingsregister iWlz

Eind september publiceren we de conceptspecificaties van het Bemiddelingsregister iWlz op www.istandaarden.nl. Het bemiddelingsregister is het tweede register van het netwerkmodel iWlz. Ketenpartijen hebben tot begin volgend jaar de tijd om reviewcommentaar aan te leveren. Ondertussen starten we in samenwerking met de werkgroep BEZORG met het uitwerken van de specificaties voor het 3e register, het Zorgleveringsregister.

Zowel voor het estafettemodel als voor het netwerkmodel is iWlz 2.4.1 de lopende versie. In januari 2024 wordt iWlz 2.5 in gebruik genomen. Deze versie wordt uitsluitend gebruikt in het netwerkmodel. Voor het estafettemodel is er op dit moment geen nieuwe iWlz-release gepland.

iWmo / iJw klankbordgroep gaat weer van start!

Vanaf begin 2024 organiseren we weer klankbordgroepbijeenkomsten voor iWmo en iJw.

Als deelnemer aan de klankbordgroep heb je de mogelijkheid om te bespreken en te analyseren hoe de huidige releases van de iWmo- en iJw-standaarden momenteel worden gebruikt en welke vragen daarover zijn. Jouw feedback kan worden gebruikt om lopende releases van de standaarden aan te passen en verbeteringen aan te dragen voor toekomstige releases. Door jouw deelname creëer je een netwerk bij collega-organisaties, worden ideeën en ervaringen uitgewisseld en leren we van elkaar. Het is een waardevolle rol waarin je kan bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van deze standaarden.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de klankbordgroep? Dan raden we je aan om de profielomschrijving op de iStandaarden-website te bekijken, om te zien of het aansluit bij jouw expertise en interesses. Daarna kun je je aanmelden via dit formulier.

IZO KennisJam

Vrijdag 15 september 2023 is het zover: dan vindt de IZO KennisJam 2023 plaats. Met dit jaar als thema ‘Samen actief in het netwerkperspectief’! IZO verbindt partijen en professionals die werkzaam zijn in de informatievoorziening in de langdurige zorg door te informeren en inspireren.

De IZO KennisJam is hét jaarlijkse congres dat in het teken staat van ontmoeten, kennis delen én opdoen. De KennisJam is voor informatiemanagers, beleidsmedewerkers, adviseurs en projectleiders die werken aan digitale gegevensuitwisseling in de langdurige zorg en ondersteuning. Het inhoudelijke programma staat in het teken van het netwerkperspectief. Je gaat in jamsessies in dialoog over de verbetering van de gegevensuitwisseling.

Enthousiast geworden? Neem eens een kijkje op de website van de IZO KennisJam. IZO is druk bezig met het samenstellen van het programma.

Zorg dat je erbij bent en meld je alvast aan via: IZO KennisJam (yellenge.nl).

Week van de Standaarden Ketenbureau i-Sociaal Domein

Van 30 oktober t/m 3 november 2023 vindt bij het Ketenbureau i-Sociaal Domein de Week van de Standaarden plaats! Na een succesvolle eerste editie in 2022 met meer dan 1.500 deelnemers organiseert het Ketenbureau i-Sociaal Domein opnieuw een week met diverse bijeenkomsten. Dit wordt een combinatie van online, hybride en op locatie. Tijdens de bijeenkomsten staan standaardisatie en vereenvoudiging van uitvoering en inkoop van zorg en ondersteuning centraal. Ga naar de website van het Ketenbureau om meer te lezen over het programma en de wijze van aanmelden.

Een terugblik van de Week van de Standaarden 2022 vind je hier.

 

You are receiving this because you are subscribed to this newsletter from Zorginstituut Nederland. Unsubscribe.