De professionele jury, met als voorzitter Hetti Willemse, had er een zware dobber aan om uit de hoogwaardige inzendingen een winnaar te kiezen. Elk werd beoordeeld op duurzaamheid, originaliteit en reproduceerbaarheid. Vanzelfsprekend heeft het winnende ontwerp een herkenbare link met De Groene Vink; een aanmoedigingsprijs voor leveranciers van software die voldoet aan de vastgestelde iStandaarden.

Behalve Roads Ateliers, een recreatieve en arbeidsmatige dagbesteding voor volwassenen met een psychische kwetsbaarheid in Haarlem, kwamen ook MindsZ Den Helder en De Kunstexpress uit Barendrecht met treffende ontwerpen.

De keuze is uiteindelijk unaniem gevallen op de vink van Roads Ateliers. De jury was onder de indruk van de “prachtig verfijnde” vogel van aardewerk en het gemengd gebruik van duurzame materialen, kleuren en technieken; “Je kunt je verbeelding de vrije loop laten. Er is ruimte voor anderen. De informatie kun je je voorstellen de tak in en uit te stromen.

Uiteraard houden we deze vink nog even voor onszelf.

De Groene Vink uitreiking vindt plaats op 19 april bij Roads Ateliers in Haarlem.

Een eervolle vermelding maakt de jury voor de “wandpaneel vink met gouden rand van vilt op eikenhout” die is ingezonden door MindsZ. De jury is heel enthousiast over de originaliteit; “Dit derde ontwerp geeft uitdrukking van een vrije geest, durf, los van gebaande paden. De maatschappij is er in deze tijd aan toe.”

Ook De Kunstexpress krijgt een eervolle vermelding voor hun Groene Vink; ”Een werk dat je vrolijk maakt”. Dit werk wordt gezien als origineel, het vertelt een verhaal en het is passend bij wat er gevraagd wordt.

Het volledige juryrapport vindt u op de pagina van de Groene Vink-module.